Remdesivir, tratamentul injectabil pentru COVID. Prof. dr. Simin Aysel Florescu: Administrarea se face în spitale

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
covid - FOTO: Freepik@halalstock
covid - FOTO: Freepik@halalstock

Acesta este unul din cele mai eficiente tratamente împotriva COVID. Tratamentul se administrează în primele zile de la debutul bolii.

Vezi și: COVID, infecție bianuală. Dr. Simin Aysel Florescu: Vom avea de două ori pe an. În sezonul rece, concomitent cu gripa

Există mai multe tratamente disponibile pentru a trata boala COVID-19. Prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar în boli infecțioase și director medical al Spitalului Victor Babeș, a explicat în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News care sunt tratamentele disponibile pentru infecția cu SARS-CoV2.

"Avem două tratamente care au rămas și își dovedesc eficiența la grupele de risc, în special. Este vorba de unul injectabil și unul de administrare orală. Amândouă ne sunt utile la anumite categorii de pacienți și ne ajută să interceptăm multiplicarea virală.

Există un anumit interval de timp în care aceste medicamente antivirale sunt eficiente. Trebuie administrate în primele 5 zile de la debutul simptomatologiei, după care, lucrurile se modifică puțin. După o perioadă de 5 zile de la debut nu mai sunt atât de eficiente.

Avem aceste două "arme" foarte importante pe care le utilizăm cât putem de mult și corect la pacienții care beneficiază maxim de ele.

Pentru noi, aceste două antivirale au devenit o obișnuință. Le utilizăm la toți pacienții care au nevoie de ele", a explicat prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar Boli infecţioase cu o supra-specializare în Boli tropicale şi director medical al Spitalului Victor Babeș, la interviurile DC Medical și DC News, în emisiunea Academia de Sănătate.

Vezi și: Tonul vocii, semn al diabetului de tip 2. Indică un nivel ridicat al glucozei

Tratament COVID - FOTO: Freepik@alisaa

Ce trebuie să știm despre Remdesivir

Prof. dr. Simin Aysel Florescu a explicat și care sunt beneficiile remdesivirului în tratamentul COVID-19. Dr. Florescu a subliniat importanța acestui medicament în gestionarea infecțiilor severe cu SARS-CoV-2.

"Cel injectabil este Remdesivir. S-a vorbit foarte mult timp despre acest medicament, încă de la începutul pandemiei. În timpul pandemiei și-a demonstrat un grad de eficiență prin scăderea numărului de zile de evoluție clinică a bolii. Administrarea este perfuzabilă, cu o durată standard recomandată de 5 zile.

Vezi și: Pierderea mirosului, semn al bolii Alzheimer. Indică degradarea creierului

La formele simptomatice și la pacienții cu forme moderate sau severe, cu insuficiență respiratorie, există posibilitatea prelungirii administrării cu 10 zile, în anumite situații la pacienții cu imonodepresie severă, la care putem bănui o replicare virală de lungă durată și la care pe parcursul pandemiei a mai apărut o indicație foarte importantă cu o administrare de doar trei zile în cazul pacienților cu grad mare de risc, dar care au forme ușoare de boală și care nu pot beneficia de medicația orală din cauza potențialelor interacțiuni medicamentoase sau chiar a contraindicațiilor la celelalte substanțe.

Sunt cazuri care trebuie evaluate individual. Administrarea se poate face în spitale", a explicat prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar Boli infecţioase cu o supra-specializare în Boli tropicale şi director medical al Spitalului Victor Babeș, la interviurile DC Medical și DC News, în emisiunea Academia de Sănătate.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel