Renică Diaconescu, despre pacientul cu COVID-19 din Slatina: 14 cadre medicale în izolare

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Masca
Masca

Senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog, a vorbit la Interviurile DC Medical, despre cazul unui bărbat, internat în secția de cardiologie al Spitalului Slatina, care, deși nu prezenta simptome specifice, după externare a fost depistat cu COVID-19.

Senatorul Renică Diaconescu, membru al Comisiei de Sănătate, medic neurolog și șef al Secției de Neurologie din cadrul Spitalului Slatina, a povestit cazul care a pus pe jar secția de cardiologie a unității medicale din Slatina.

"În Județul Olt e o creștere destul de lentă, nu este un număr foarte mare, în jur de 40- 50 de pacienți diagnosticați, în schimb, este pentru prima dată când am avut un accident, în sensul că un pacient, internat în secția de cardiologie, externat ulterior, a mers la fundeni, unde a fost testat și s-a dovedit că a avut infecție cu coronavirus. În momentul acesta, 14 persoane din secția de cardiologie sunt izolate și li s-a făcut testarea. În principal asistente, infirmiere și un medic", a explicat medicul în cadrul interviului de la DC Medical.

Potrivit medicului, pacientul respectiv nu a prezentat simptome specifice ale infecșiei cu COVID-19, astfel că nu a fost testat pentru coronavirus.

"Am stat de vorbă cu șeful secției de cardiologie și mi-a spus că singurele simptome au fost acea insuficiență cardiacă, el fiind și un bolnav cu o patologie cardiovasculară, cu insuficiență cardiacă și ușor respiratorie, deci fără febră, fără tuse, fără altă simptomatologie care să te ducă cu gândul că ar putea să fie o infecție cu coronavirus", a mai spus acesta.

Ulterior, după externare, starea bărbatului s-a agravat, astfel că a mers la Spitalul Fundeni, unde a fost depistat cu noul coronavirus.

"El a mers acasă, după ce s-a externat de la noi și pentru că lucrurile s-au agravat, s-a dus la Fundeni. Vreau să îi felicit pe cei de la Fundeni pentru că ei fac testare la orice pacient care se internează. Dovadă că l-au și găsit cu infecție, și au semnalat, după aceea, că acest bolnav a trecut și pe la noi", relatează senatorul.

Deși este cunoscut faptul că infecția COVID-19 este deosebit de periculoasă în rândul pacienților cardiaci, bărbatul a reușit să treacă cu bine peste boală.

"Cred că lucrul care a agravat starea lui, în insuficiența cardiacă, a fost tocmai infecția cu COVID-19. Pacientul este acasă acum, sub tratament. Acum rămâne de văzut dacă a reușit să infecteze și cadrele noastre medicale", a subliniat acesta.

 

 

                              Urmăriți interviul complet 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel