Renunțare la fumat, cum să evitați creșterea în greutate

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:

Mulți oameni încearcă să se lase de fumat, dar teama de-a nu lua în greutate este suficientă pentru a-i împiedica să renunțe la acest obicei. Vă prezentăm șase moduri prin care puteți evita îngrășarea, atunci când renunțați la țigări.

Dacă sunteți hotărâți să renunțați la fumat, nu lăsați gândul de a câștiga în greutate să vă deturneze. Sunt câteva strategii care vă pot ajuta să vă mențineți silueta și pe care vi le împărtășim. Este adevărat că greutatea dumneavoastră poate să crească odată ce renunțați la fumat, dar nu este un rezultat automat al renunțării. În timp ce mulți fumători au pus cîteva kilograme, mai puțin de 10 de kilograme, alții s-au menținut.

În realitate, efectele negative ale fumatului asupra sănătății sunt mult mai periculoase decât punerea unor kilograme în plus. Fumatul este un inhibitor al apetitului. Când aveți o țigară aprinsă, nu simțiți foamea. De asemenea, fumatul afectează simțurile mirosului și gustului, astfel încât experiența reală de a mânca poate să nu fie foarte plăcută. În cele din urmă, există dovezi că fumatul accelerează metabolismul dvs., făcând mai ușoară menținerea greutății.

Doar pentru că creșterea în greutate este obișnuită, atunci când oamenii renunță la fumat, nu înseamnă că este inevitabilă. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține echilibrul.

Planificați mesele

În loc să faceți alegeri spontane cu privire la mâncare, planificați mesele și gustările în avans, astfel încât va fi mai puțin probabil să ajungeți să mâncați impulsiv ceva nesănătos. Mâncați o mulțime de fructe și legume și limitați zahărul, sodiul și grăsimile trans. Citiți etichetele produselor alimentare pentru a afla câte calorii obțineți de fapt și pentru a face alegeri mai bune.

Controlați porțiile alimentare

Controlul porției este un instrument important care vă poate ajuta să mâncați sau să beți cât aveți nevoie. Porțiile de la restaurant sunt adesea supradimensionate, astfel încât respectarea unor orientări de bază vă poate ajuta. O porție de carne de pui este de aproximativ mărimea unui pachet de cărți, iar o cantitate de pește la fel.

Porții mai mici

Când ieșiți în oraș să mâncați, împărțiți porția cu un prieten sau cereți ca jumătate din masa dvs. să fie pusă la pachet. Dacă încă vă mai e foame după masă, așteptați 10 minute și o să treacă.

Exercitii zilnice

A rămâne activ fizic vă poate ajuta să vă gestionați stresul și să vă mențineți greutatea sub control. În plus, vă ajută să vă controlați apetitul, exercițiul fizic vă ajută să ardeți calorii și deci să vă mențineți sau să pierdeți în greutate. Exercițiul este esențial pentru stimularea metabolismului. Întrucât metabolismul dvs. poate încetini odată ce renunțați la fumat, antrenamentele regulate pot ajuta la accelerarea acestuia în mod natural. Nu trebuie să fiți atlet pentru a profita de avantaje; doar 10 minute de exerciții pe zi pot avea un impact. Activitățile precum mersul pe jos, grădinăritul, dansul și echitația cu bicicleta sunt binevenite.

Mâncați cu mintea

Starea conștientă când selectați, pregătiți și consumați mâncarea vă poate ajuta să faceți alegeri mai bune. Astfel veți fi mai vigilenți vizavi de tentația de-a vă înlocuiți obiceiurile de fumat cu gustări sau mese nesănătoase. Luați-vă timp pentru a vă așeza la masă, atunci când puteți, opriți toate dispozitivele care distrag atenția, cum ar fi telefonul și televizorul și concentrați-vă pe ceea ce mâncați.

Găsiți un profesionist care vă poate ajuta cu sfaturi nutriționale

Nu vă fie teamă să căutați ajutor la un profesionist. Unii oameni au nevoie de sprijinul și îndrumarea unui dietetician sau nutriționist. Acești experți vă pot oferi sfaturi personalizate și vă pot ajuta să creați un plan individualizat care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, informează WebMD.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel