Restricții în stațiunile montane: ce trebuie să respecte cei care vor petrece vacanța la munte

Angela Sabău / 11 dec 2020 / 10:38
Iarna
Iarna

Pandemia vine cu restricții și în sezonul rece, iar cei care vor să-și petreacă vacanța în stațiunile montane trebuie să știe că vor fi obligați să respecte unele măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. 

 

 

 

Turiștii care vor petrece timp în stațiunile montane trebuie să respecte o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș a transmis, într-un comunicat de presă, ce măsuri vor fi obligați cei care mere la schi în stațiunile montane. 
„Pentru a preveni o posibilă infecţie, cel mai important lucru în această perioadă este respectarea unor măsuri impuse de administratori, care să limiteze răspândirea virusului”, se arată în comunicatul remis presei.


-respectarea distanţei de 2 metri faţă de celelalte persoane;
-obligativitatea purtării măştii sau a cagulei;
-urcarea pe telescaunul de 2 locuri a 2 persoane cu condiţia sa fie din cadrul aceleiaşi familii sau grup;
-interzicerea staţionării la baza pârtiei a persoanelor care nu schiază, pentru a nu crea aglomeraţie.

„Reamintim faptul că jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice, intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Jandarmii montani acţionează zilnic în aceste staţiuni turistice şi trasee montane din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112”, se mai arată în comunicat.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy