RIVAROXABANUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

RIVAROXABANUM - prospect. Acțiune: anticoagulant oral; inhibă direct factorul Xa, cu întreruperea cascadei coagulării.

RIVAROXABANUM - prospect

Denumire comercială: XARELTO

Forma: comprimate filmate

Indicații: prevenirea tromboemboliei venoase la pacienţii adulţi care sunt supuşi unei intervenţii chirurgicale de elecţie pentru substituţia şoldului sau genunchiului (proteză totală a şoldului sau genunchiului). Prevenirea AVC şi a emboliei sistemice la pacienţii adulţi cu fibrilaţie atrială non-valvulară cu unul sau mai mulţi factori de risc, cum sunt insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune, vârsta > 75 ani, DZ, antecedente de AVC sau accident vascular ischemic tranzitoriu; tratamentul trombozei venoase profunde şi a emboliei pulmonare şi prevenţia recurenţei acestorala pacienţi adulţi.

Contraindicații: Hipersensibilitate; hemoragie activă, semnificativă din punct de vedere clinic; afecţiune hepatică asociată cu coagulopatie şi risc hemoragic relevant din punct de vedere clinic; leziuni sau situaţii considerate a avea risc semnificativ de sângerare majoră; sarcină şi alăptare.

Atenție: Precauţii la pacienţii cu insuficiență renală moderată şi severă, cu insuficiență hepatică moderată (clasa Child Pugh B), la pacienţii cu risc crescut de sângerare (pacienţi cu afecţiuni hemoragice congenitale sau dobândite, hipertensiune severă necontrolată, boală ulceroasă gastro-intestinală activă, antecedente recente de ulcer gastro-intestinal, retinopatie vasculară, hemoragie intracraniană sau intra-cerebrală recentă, anomalii vasculare intraspinale sau intracerebrale, intervenţii chirurgicale recente la nivel cerebral, spinal sau ofta lmologice); prudenţă la asociere cu antimicotice azolice, antivirale inhibitoare ale proteazei HIV, precum şi cu alte medicamente care afectează hemostaza.

Reacții adverse: Frecvent: creştere a valorilor transaminazelor, greaţă, reacţii alergice, sângerări şi anemie, cu fatigabilitate, astenie, paloare, ameţeală, cefalee sau edeme de cauză inexplicabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel