RMN-ul poate ajuta biopsiile în detectarea cancerului de prostată

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Metoda folosirii scanărilor RMN în biopsii este mai eficientă în detectarea cancerelor de prostată decât biopsiile standard cu ultrasunete ghidate, potrivit cercetărilor publicate în JAMA Network Open.

Cercetarea, condusă de Institutul Național de Cercetări în Sănătate (NIHR) și Universitățile din Bristol, Ottawa, Exeter și Oxford, au combinat rezultatele obținute din șapte studii care au cuprins 2.582 de pacienți, anunţă Universitatea Bristol.

Cercetătorii au descoperit ca utilizarea RMN pre-biopsie combinata cu biopsia de prostata vizata a fost mai buna decat o biopsie simplă in detectarea cancerelor de prostata care ar putea avea nevoie de tratament, în ciuda diferenţelor dintre cele şapte studii individuale. Utilizarea RMN pre-biopsie a dus la reducerea mai multor nuclee de biopsie pe procedură, ceea ce la rândul său a redus efectele secundare și poate duce la evitarea biopsiilor pentru unii bărbați.

Biopsiile de prostată pot provoca reacții adverse și nu identifică întotdeauna severitatea unui cancer atunci când este prezent. Scanările RMN sunt din ce în ce mai utilizate înainte de a efectua o biopsie de prostată ca parte a căii clinice pentru diagnosticarea cancerului de prostată, dar utilizarea lor nu este încă răspândită în multe țări. În Marea Britanie, RMN pre-biopsie a fost recomandat recent de Institutul Național pentru excelență în sănătate și îngrijire (NICE).

Biopsiile de prostată pot provoca reacții adverse și nu identifică întotdeauna severitatea unui cancer atunci când este prezent. Scanările RMN sunt din ce în ce mai utilizate înainte de a efectua o biopsie pentru diagnosticarea cancerului de prostată, dar utilizarea lor nu este încă răspândită în foarte multe țări. În Marea Britanie, RMN pre-biopsie a fost recomandat recent de Institutul Național pentru excelență în sănătate și îngrijire (NICE).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel