Românca infectată cu varianta Omicron: "Nu am simptome. Un pic m-am speriat, dar sunt vaccinată"

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Românca infectată cu Omicron după repatrierea din Africa de Sud a explicat cum se simte și cum a reacționat când a descoperit că este pozitivă la noua variantă.

Prima pacientă din România confirmată cu varianta Omicron după repatrierea din Africa de Sud spune că nu are simptome și este vaccinată. Ea este unul dintre cele două cazuri, primele infectate cu noua variantă, după călătoria în Africa de Sud, confirmate de rezultatul primelor secvențieri realizate la Instititul „Cantacuzino”. 

„Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toţi. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome. Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, putină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune şi mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu ştiu ce o fi mâine.

Copilului o să îi facă test la 8 zile, la fel şi cumnatului meu cu care am călătorit. Şi el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau, nu ştiu... Este posibil să fi luat din avion că acolo au fost mai mulţi cetățeni din Polonia, Spania, Polonia,  Bulgaria,  au fost cei de la rugby, toată echipa. Dacă se răspândește aşa de rapid este posibil", a spus Daniela Boscor la Antena 3.

Femeia a călătorit la sfârşitul lunii noiembrie în Africa de Sud împreună cu fiul ei și a prins momentul închiderii traficului aerian, astfel că după demersurile efectuate de MAE, au venit cu avionul TAROM în care a venit şi echipa de rugby. Ea a fost confirmată pozitiv COVID, fiul acesteia nu.

În această dimineață a fost convocată o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile.

Varianta Omicron, mai contagioasă

Varianta Omicron a virusului care cauzează COVID-19 ar putea fi mult mai contagioasă, dar este posibil să fie mai blândă decât cele de până acum. Acestea sunt primele indicii, după ce numărul cazurilor de COVID a crescut de aproape patru ori în patru zile, în Africa de Sud. Astfel, vineri, autoritățile sud-africane au anunțat 16.055 de noi cazuri, după ce marți, numărul raportat a fost 4.373.

Potrivit NICD, unele dintre noile cazuri sunt ale unor persoane care au avut COVID dar s-au reinfectat cu noua variantă Omicron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel