România, LOVITĂ de valul 3 al pandemiei? Dr. Alexandru Rafila, despre ce urmează în următoarele două săptămâni

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Cât de aproape este România de valul trei de coronavirus? Medicul Alexandru Rafila a făcut, vineri, 26 februarie, precizări importante. 

"Cred că un interval de două săptămâni e o perioadă rezonabilă ca să putem discuta de o creștere susținută. Sunt suficiente elemente încât să credem că în perioada următoare va crește numărul de cazuri. De aici și până la a discuta, în acest moment, despre valul al treilea e o distanță destul de lungă. Importantă nu este această creștere, ci amplitudinea, deoarece sistemul de sănătate publică a fost pus la încercare când numărul de cazuri era în jur de 10.000 și, practic, secțiile de terapie intensivă se blocaseră. Sper să nu ajungem într-un scenariu asemănător, lucrul acesta depinde de viteza și profesionalismul autorităților și modul în care aceștia transmit cetățenilor necesitatea continuării măsurilor de protecție.", a declarat medicul Alexandru Rafila la Antena 3. 

"Au fost două paliere care puteau fi abordate mult mai bine, în primul rând, zona de sănătate publică, anchetele epidemiologice au fost făcute foarte târziu. Eu am fost contactat de cineva de la DSP la 11 zile după confirmarea infecției, de exemplu. A doua problemă care se manifestă e cea legată de comunicare. GCS a dat informații extrem de seci, de multe ori contradictorii.", a mai spus Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel