România, țara din UE cu cea mai mare mortalitate de cancer de col uterin. Sute de românce își pierd viața în fiecare an

Adisa Codruț |
Data publicării:

Peste 3.000 de românce primesc în fiecare an un diagnostic crunt: cancer de col uterin. Mai mult de jumătate dintre acestea mor.

Caravana mobilă a Institutului Oncologic din București începe gratuit campania pentru depistarea cancerului de col uterin. În acest sens, femeile care au între 25-64 de ani care își pot face un test Babeș-Papanicolau. Reprezentanții unității mobile a Institutului amintit va fi prezentă în București, Șoseaua Pantelimon, nr. 301, în incinta DGASPC Sector 2, în cadrul unei campanii realizate prin Programul Național de Screening al cancerului de col uterin.

Mii de românce sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Mai multe de 1.500 își pierd viața. Cea mai bună metoda de a depista timpuriu acest tip de cancer este testul Babeș-Papanicolau. Făcut regulat, adică an de an, acesta poate depista timpuriu eventualele celule anormale de la nivelul colului, înainte ca acestea să se transforme în leziuni dureroase.

România este ţara din UE cu cea mai mare mortalitate cauzată de această boală. 5 femei cu vârste între 20 și 50 de ani își pierd, în medie, zilnic, viața din cauza cancerului de col uterin, boală ce poate fi prevenită numai prin vaccinarea împotriva virusului HPV, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel