România va primi circa 3,5 milioane de doze de vaccin anti COVID-19 la Moderna!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccin anti COVID-19. Foto: Daniel Schludi / Unsplash
Vaccin anti COVID-19. Foto: Daniel Schludi / Unsplash

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat astăzi cel de-al doilea vaccin contra COVID-19 pentru utilizare de urgență în țările din Uniunea Eropeană! Iată cât va primi România și cât e de mare contractul

Pe 25 noiembrie 2020, Comisia Europeană a aprobat un al șaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinurile contra COVID-19, de data aceasta cu societatea farmaceutică Moderna.

Contractul prevede achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opțiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19.

Din contractul inițial, țara noastră va primi un procent. „România va primi din contractul cu Moderna circa 3,5 milioane de doze de vaccin”, a confirmat, EXCLUSIV pentru DC Medical, col.dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 din România. 

Deocamdată nu se știe exact cât de repede vor fi livrate dozele, dar vaccinul este deja produs (de trei zile) și de o fabrică din Elveția, după ce autoritățile elvețiene au acordat firmei Lonza Group, la 3 ianuarie, permisiunea de a începe producția vaccinului contra Covid-19 al Moderna la unitatea din această țară, potrivit ziarului SonntagsZeitung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel