Rujeolă. Statistică: 82 de cazuri în zece județe și București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Foto: CDC
Foto: CDC

Rujeolă. 82 de cazuri de această boală infecțioasă au fost înregistrate în zece județe din țară și București, potrivit agerpres.ro.

Rujeolă. Din datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, 82 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în zece judeţe şi în Bucureşti, în intervalul 25-29 martie, anunță Agerpres.

Acestea au fost raportate în: Sălaj - 25, Iaşi - 20, Prahova - 9, Teleorman - 8, Botoşani - 3, Cluj, Ilfov, Suceava -câte două cazuri, Bihor şi Buzău - câte un caz. 

Până pe 29 martie s-au confirmat 16.293 de cazuri, majoritatea la copiii nevaccinați. Dintre acestea 62 s-au dovedit fatale.

Potrivit sursei citate, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care, adesea, duce la complicaţii, iar una din patru persoane are nevoie de spitalizare, iar pentru una din 1.000 de bolnavi, rujeola este letală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel