Șampania, șapte motive să o bei: Un pahar de șampanie, la fel de sănătos ca un pahar de vin roșu

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sampania - Foto: Freepick
Sampania - Foto: Freepick

Șampania este o băutură scumpă adesea asociată cu rafinamentul, bogăția. Dar, are beneficii și pentru sănătate, mai ales dacă se consumă în cantități moderate.

Șampania este folosită pentru a marca sărbătorile, iar actul de deschidere a sticlei sale este foarte simbolic în multe culturi. Unii oameni nu pot bea chiar băutură! Cu toate acestea, șampania nu este doar debordantă de abundență și bucurie. De asemenea, are multe beneficii pentru sănătate. Dacă sunteți curioși, continuați să citiți acest articol pentru a afla mai multe.

Așa cum am menționat mai devreme, șampania este un semn de rafinament, folosit de obicei ca băutură festivă supremă.

Șampania, beneficii pentru sănătate

Rețineți că aceasta este o băutură alcoolică, deci trebuie să o beți cu moderație. Șampania are o serie de beneficii pentru menținerea sănătății

Șampania crește libidoul

Majoritatea băuturilor alcoolice ar putea stimula apetitul sexual, dar vă lasă cu puțină energie și o lipsă de flux sanguin pentru excitare.

Cu toate acestea, studiile au arătat că șampania este mai puțin probabil să provoace probleme de flux sanguin sau letargie, ceea ce o face mai eficientă decât alte băuturi alcoolice pentru creșterea libidoului.

Șampania stimulează sănătatea inimii

Beneficiile pentru sănătate ale șampaniei sunt similare cu cele ale vinului roșu. De fapt, un pahar de șampanie este la fel de sănătos ca un pahar de vin roșu!

Acest lucru se datorează faptului că strugurii roșii și albi au o cantitate considerabilă de resveratrol, un antioxidant esențial care reduce colesterolul rău, previne formarea cheagurilor de sânge și previne deteriorarea vaselor de sânge.

Șampania conține, de asemenea, polifenol, un antioxidant care protejează inimă prin încetinirea eliminării acidului azotic din sânge, ceea ce poate reduce tensiunea arterială ridicată și poate reduce riscul de boli de inimă, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Șampania îmbunătățește aspectul pielii

Atât băutul, cât și aplicarea locală a șampaniei pot induce beneficii pentru piele. De fapt, șampania are antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, reduc ridurile și previn cancerul. Mai mult decât atât, acidul tartric găsit în șampanie poate ajuta la uniformizarea tonusului pielii și la reducerea acneei.

Șampania ajută la pierderea în greutate

Unii compară vinul roșu și șampania între ele. În timp ce împărtășesc multe asemănări, un pahar de șampanie are mult mai puține calorii, oferind 80 pe pahar în comparație cu 120 de calorii din vinul roșu. Acest lucru înseamnă că șampania este mai bună pentru pierderea în greutate.

Șampania îmbunătățește memoria

Studiile au sugerat că compușii găsiți în strugurii folosiți pentru a face șampanie, cum ar fi Noir și Pinot Meunier, pot îmbunătăți memoria. Acest lucru este util în special pentru persoanele în vârstă, deoarece previne semnele timpurii de tulburări degenerative ale creierului, cum ar fi demența. Unii spun că trei pahare de șampanie pe săptămână ajută semnificativ problemele cognitive și îmbunătățesc funcțiile creierului.

Într-adevăr, șampania este o băutură extravagantă și uimitoare pentru petreceri și diverse evenimente. Cu toate acestea, este, de asemenea, de necontestat faptul că are o mulțime de beneficii uimitoare pentru sănătate, potrivit Health Cautions.

Șampania poate preveni diabetul

Ai antecedente de diabet în familie? Dacă da, atunci s-ar putea să doriți să sorbiți mai multă șampanie în mod regulat. Potrivit unui studiu din 2009 realizat în Canada, arată că toate vinurile, inclusiv șampania pot reduce riscul de diabet cu 13%.

Mai exact, poate reduce riscul de a dobândi diabet de tip 2. Acest beneficiu este valabil și pentru prosecco și alte tipuri de vinuri spumante.

Șampania va stimula starea de spirit

Dacă aveți o zi proastă, un pahar de șampanie ar fi un răsfăț frumos pentru tine! Dar știați că beneficiul care stimulează starea de spirit al șampaniei depășește acest lucru? Este o sursă bună de zinc, potasiu și magneziu care poate crea o senzație de ridicare a dispoziției atunci când le bei cu moderație.

Având în vedere că te poate stimula mental și emoțional, îți oferă mai multe motive să te bucuri de un pahar de șampanie, indiferent dacă ai avut sau nu o zi proastă. Nu uitați să-l consumați cu moderație, totuși, potrivit Glass of Bubbly.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel