Când și de ce să îți iei pantofi cu un număr mai mare. Dr. Huszar: Am văzut doamne care își decupează pantofii în zona degetelor

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Foto: Freepik @dotshock
Foto: Freepik @dotshock

Când și de ce să-ți iei pantofi cu un număr mai mare. Medicul Codrin Huszar ne-a spus că "a văzut doamne care își decupează pantofii în zona degetelor".

Moturile reprezintă o problemă pe care mulți oameni o ignoră, dar care poate avea consecințe dureroase și chiar daunatoare pentru sănătatea picioarelor. Un aspect des întâlnit este alegerea incorectă a mărimii pantofilor, un factor semnificativ care contribuie la apariția moturilor și altor afecțiuni ale picioarelor.

Unul dintre motivele frecvente pentru apariția moturilor este alegerea unui număr de pantofi inadecvat. Mulți oameni preferă să poarte pantofi strâmți sau cu un număr mai mic din motive estetice sau din lipsă de informație. Cu toate acestea, pantofii prea strânși pot duce la presiune excesivă asupra articulațiilor piciorului, promovând dezvoltarea moturilor.

Foto: Freepik @freepic.diller

"Am văzut doamne care își decupează pantofii în zona degetelor"

"Unii care nu vor să renunțe la modă și vor să rămână în linie cu moda iau un pantofi cu un număr mai mare. 

Da, și ăsta este primul pas, să-ți iei pantofi cu număr mai mare și e valabil o perioadă adică atâta timp cât diformitatea nu este foarte mare. 

Dacă diformitatea se amplifică, dacă încep să apară și deformările degetelor mici pentru că degetul unu împinge cât împinge degetele mici până când le forțează și pe ele să se deformeze. Popular spus, încalecă.

Atunci chiar și un pantof cu număr mai mare s-ar putea să nu rezolve problema asta, că te bate din toate părțile doar să porți un galoș", a declarat Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

Atunci când purtăm pantofi care nu se potrivesc corect, piciorul este supus presiunii excesive, iar dezechilibrul rezultat poate duce la deformări precum moturile. Aceste proeminente osoase, în special la nivelul degetului mare, pot cauza durere și disconfort, afectând în mod negativ calitatea vieții.

Foto: Freepik @marymarkevich

Specialiștii recomandă ca atunci când alegem pantofi, să acordăm atenție nu doar aspectului estetic, ci și confortului și potrivirii corecte. Pantofii cu un număr mai mare permit degetelor să se miște în mod natural, reducând astfel riscul de apariție a moturilor. O atenție deosebită ar trebui acordată și materialului din care sunt confecționați pantofii, pentru a asigura respirația piciorului și prevenirea altor afecțiuni.

"Ca o paranteză, am văzut doamne nu știu dacă cineva face chestia asta în oraș, care își decupează pantofi în zona în care proemină degetul al doilea sau montul", ne-a dezvăluit medicul.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel