Sănătate mintală: ierburi care te pot ajuta împotriva stresului și a anxietății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Roinița este benefică în sănptatea mintală
Roinița este benefică în sănptatea mintală

Iată câteva plante folosite în medicina ayurvedică și care pot fi de ajutor în sănătatea mintală.

Odată cu stilul de viață actual pe care îl ducem, stresul a devenit foarte comun. Fie că este vorba de stresul de la locul de muncă, stresul relațiilor personale sau stresul casei, a devenit o parte integrantă a vieții noastre. Și ceea ce vine cu stresul este anxietatea. A simți că nu vrei să mergi la muncă, să mănânci, mai mult, chiar a te gândi exagerat sau a te simți obosit în mod constant sunt câteva dintre simptomele anxietății. Când vine vorba de a face față anxietății, oamenii încearcă diferite lucruri pentru a o aborda. De la luarea medicamentelor prescrise până la încercarea tehnicilor de meditație, cu toții am încercat ceva cel puțin o dată.

Dar plantele pe care le folosim în viața de zi cu zi ne pot ajuta să luptăm cu anxietatea și stresul. În plus, aceste plante medicinale sunt sigure, naturale și rareori au efecte secundare.

Iată 5 ierburi pe care le poți lua în considerare.

Ashwagandha:

Este una dintre cele mai reîntineritoare plante care este folosită pentru prepararea medicinei ayurvedice. Cercetările arată că Ashwagandha poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol din organism, care este cunoscut drept principalul hormon de stres. Consumul regulat de Ashwagandha poate ajuta la problemele de presiune, anxietate, depresie și lipsa de somn.

Brahmi:

Brahmi este folosit de către practicienii ayurvedici pentru a îmbunătăți memoria, a reduce anxietatea și pentru a aborda alte probleme de sănătate mintală. Studiile susțin chiar că consumul de Brahmi poate stimula funcția creierului și poate juca, de asemenea, un rol în atenuarea anxietății și a stresului.

Tulsi:

Tulsi se găsește în aproape fiecare gospodărie. Fie că este vorba de combaterea unei răceli sau pentru controlul nivelului de zahăr din sânge, Tulsi este folosit din mai multe motive. Este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante puternice și promovează un sentiment de calm și este eficient în tratarea anxietății și a stresului.

Roinița:

O plantă din familia mentei, roinița are o aromă de lămâie. Este o plantă puternică relaxantă și care stimulează starea de spirit. De asemenea, este benefic în tratarea insomniei, indigestiei, demenței și a bolii Alzheimer.

Bhringaraj:

Consumul acestui ceai vă poate calma mintea, deoarece conține compuși care pot stimula creierul prin creșterea circulației sanguine, ceea ce ajută la relaxarea minții și a corpului. De asemenea, promovează un somn sănătos noaptea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel