Sanofi cumpără cu 2,5 miliarde de dolari firma de biotehnologie Synthorx

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sanofi
Sanofi

Sanofi a anunțat că va achiziționa firma americană de biotehnologie Synthorx, la un preț de 2,5 miliarde de dolari.

Sanofi a anunțat luni achiziționarea firmei americane de biotehnologie Synthorx, într-o tranzacție în numerar evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, menită să extindă gama de medicamente pentru tratarea cancerului și a bolilor autoimune comercializată de compania franceză.

Conform acordului, Sanofi s-a oferit să cumpere toate acțiunile comune ale Synthorx la prețul de 68 dolari per titlu, în numerar, o primă de 172% față de prețul acțiunilor Synthorx la închiderea ședinței bursiere din 6 decembrie.

Tranzacția este în linie cu planul de revizuire strategică demarat de noul director general al Sanofi, Paul Hudson, care și-a preluat atribuțiile la 1 septembrie.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Sanofi ia în considerare o societate mixtă sau o vânzare în cadrul opțiunilor privind divizia sa de produse de îngrijire a sănătății.

Indiciile privind noua strategie au apărut săptămâna trecută, când Sanofi a anunțat vânzarea diviziei sale Seprafilm către Baxter International pentru 350 de milioane de dolari în numerar, notează Agerpres.

Sanofi este prezentă și pe piața din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel