Șapte copii minori și mama lor, la spital intoxicați cu monoxid de carbon

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Șapte copii minori și mama lor, o femeie de 34 de ani, din Iași, au ajuns la spital luni seara intoxicați cu monoxid de carbon. Unul dintre copii este în stare gravă.

Şapte copii minori şi mama acestora, din localitatea Todireşti, Iași, au fost transportaţi la spital, după ce s-au intoxicat monoxid de carbon. Copiii, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, şi mama acestora, o femeie de 34 de ani, s-au intoxicat după ce, luni seara, ar fi încercat să facă focul în soba din locuinţă, arată coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.
„Doi dintre copii ar fi prezentat sincope la domiciliu, iar ceilalţi au prezentat manifestări ca cefalee, greaţă, episoade de vomă. Iniţial, au fost transportaţi toţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Paşcani, ulterior copiii au fost dirijaţi la UPU de la Spitalul de Pediatrie 'Sf. Maria', iar mama acestora, în UPU de la Spitalul 'Sf Spiridon'. A fost evaluată şi tratată în UPU, apoi a mers, în stare bună, acasă”, a declarat Diana Cimpoeşu, citată de agerpres.ro.

Unul dintre cei șapte copii se află în stare gravă și a fost internat la Terapie Intensivă, după cum a relatat pentru aceeași sursă purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria", dr. Lucian Cernahoschi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel