Generațiile născute după 1960, mai expuse riscului de moarte din cauza bolilor cardiovasculare
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Chiar dacă nu am săra niciodată un fel de mâncare, probabil că tot am mânca prea mult sodiu în fiecare zi. Asta pentru că se adaugă alimentelor fabricate pentru aromă, textură și culoare,...
Bolile de inimă sunt ucigașul numărul unu al oamenilor din întreaga lume.
Care este cauza principală a bolilor de inimă? Hipertensiunea arterială, care este adesea declanșată de aportul ridicat de sodiu (sare) în alimentele pe care le consumăm.
Hipertensiunea arterială este, de asemenea, principala cauză de accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și boli renale.
O nouă meta-analiză a 133 de studii clinice randomizate privind scăderea aportului de sare, publicată luni în revista britanică BMJ, a găsit dovezi puternice despre ce s-ar întâmpla dacă sarea din alimentele pe care le consumăm ar fi redusă.
Nu numai că reducerea sodiului alimentar a redus tensiunea arterială la cei cu hipertensiune arterială existentă, ci a redus și tensiunea arterială la persoanele care încă nu aveau risc.
Cu cât este redus mai mult aportul de sare, cu atât scade tensiunea arterială, a constatat cercetarea.
Acest lucru este uriaș în lumea prevenției, a declarat cardiologul Icilma Fergus de la Spitalul Mount Sinai din New York, care nu a fost implicat în cercetare.
"Importanța acestui studiu este că arată că reducerea sodiului duce la reducerea presiunii arteriale pe scară largă pe mai multe populații, nu doar la populațiile care au fost considerate inițial sensibile la sare, cum ar fi afro-americanii", a spus Fergus pentru CNN.
Fergus a spus că acest lucru este deosebit de important având în vedere liniile directoare revizuite de la American Heart Association. Hipertensiunea arterială a fost diagnosticată când numărul superior (sistolic) a fost 140, iar numărul inferior (diastolic) a fost 90. Acum sunteți considerat hipertensiv dacă tensiunea arterială este de 130/80.
La 130/90 incepi deja sa vezi modificari ale vasculaturii (vasele de sange) ale rinichilor si o intarire a arterelor, a spus Fergus. "Deci, tensiunea arterială în intervalul mai mic este benefic."
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Două băuturi alcoolice care îți protejează inima. Previn stopul cardiac.
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Cum să îți reduci ritmul cardiac de repaus și de ce este importantă valoarea.
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.