Scandal la Brăila. Managerul Spitalului Județean, epidemiolog, plecată în Serbia la un congres anulat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Delia Râșnoveanu, Manager Spital Judetean Braila, FOTO Facebook
Delia Râșnoveanu, Manager Spital Judetean Braila, FOTO Facebook

În mijlocul epidemiei de coronavirus, Spitalului Judetean Brăila a rămas fără comunicator. Plecată într-un concediu de studii în Serbia, Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean si medic epidemiolog, a lăsat comunicarea pe mâna directorului medical, care a a asigurat că spitalul are toate stocurile necesare pentru a face față luptei cu COVID-19. În spațiul public, însă, au apărut informații legate de existența unui număr insuficient de măști, dezinfectanți, manuși și lenjerie de pat de unică folosință.

„Am făcut toate demersurile pentru că spitalul să aibă tot ce este necesar, tot ce prevede Ministerul Sănătății. Avem tot ce ne trebuie că să funcționam în condiții de siguranță și pentru binele pacientului. Respect procedurile și hotărârile date de Departamentul pentru Situații de Urgenta și Ministerul Sănătății. Am efectuat pașii ceruți și îi raportez, în fiecare dimineața, direct Ministerului Sănătății. Datele transmise se actualizează zilnic. Nu vă confirm lipsa procedurilor sau a rezervelor. (...) Planul de masuri exista de la sfârșitul lunii februarie și a fost actualizat în funcție de informațiile primite de la minister. (...) Avem un stoc pentru care multe spitale din tara pot să ne invidieze. Avem măști, mănuși, de ordinul sutelor de mii, achiziționate de spital. Se spune că nu exista costume de protecție la Terapie Intenstiva. Haideți să judecam logic: AȚI vă avea costume de protecție când vor exista suspecți de coronavirus. Așa prevede legea! Eu trebuie să respect hotărârile Departamentului pentru Situații de Urgenta", a declarat medicul Neacșu pentru ziarul Debraila.

 

 

Potrivit Debrăila, după ce în spațiul public au apărut mai multe zvonuri conform cărora unitatea medicală nu ar avea stocurile necesare ptru a face față luptei cu COVID 19, Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, a precizat, într-un text publicat pe rețelele de socializare, că stocul Spitalului Județean cuprinde 28.000 de măști, 300.000 de seturi de mănuși, 58 de costume de protecție, 450 litri de dezinfectant pentru mâini, 1.200 litri de dezinfectant pentru suprafețe și peste 200 de bucăți de lenjerie de pat de unica folosință, folosita doar la Unitatea de Primiri Urgente și Terapie Intensiva.



Potrivit ziarului Debraila, prima zi de munca a Deliei Râșnoveanu, după participarea la congresul anulat din Șerbia, este chiar astăzi, 13 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel