Scandal privind bebelușii modificați genetic. Editarea genelor a fost interzisă

Gemenii neidentici
Gemenii neidentici

Activitatea unui cercetător chinez care a susținut că a creat bebeluși modificați genetic este considerată ilegală și a fost oprită de către guvernul chinez. Săptămâna trecută, El Jiankui de la Universitatea de Știință și Tehnologie, Shenzhen din China, a pretins că a modificat ADN-ul fetelor gemene, care s-au născut recent, pentru a încerca să le facă rezistente la infecția cu HIV, virusul care provoacă virusul SIDA.

 

Oamenii de știință au condamnat afirmația a lui He, care a apărut săptămâna trecută la o conferință internațională în Hong Kong privind editarea genelor. Într-o declarație publicată recent, cei 14 lideri ai conferinței au declarat că este iresponsabil să se încerce editarea genelor embrionilor, cu excepția cercetării de laborator deoarece nu se știe încă despre riscurile sau siguranța acesteia.

Liderii conferinței au cerut, de asemenea, confirmarea cercetării lui Jiankui. Cercetarea care a condus la nașterea fetelor gemene modificate genetic să reziste împotriva HIV SIDA la începutul lunii ,,a traversat linia moralității și a eticii aderate de comunitatea academică și a fost șocantă și inacceptabilă", a declarat Xu Nanping, vicepremierul chinez al științei și tehnologiei.

Cercetătorul a plecat din Hong Kong, dar a emis o declarație prin care susține că va rămâne în China, țara sa de origine, și va coopera pe deplin în toate anchetele despre munca sa.

,,Datele mele brute vor fi puse la dispoziție pentru revizuirea de către terțe părți", a precizat acesta, potrivit WebMD.com.

El Jiankui a declarat inițial că a modificat embrionii în cazul a șapte cupluri în timpul tratamentelor de fertilitate. Cercetătorul are două companii de genetică și a aplicat brevete pentru metodele de editare a genei embrionare. Acest tip de editare a genei nu este permisă în Statele Unite, deoarece modificările ADN pot afecta generațiile viitoare și există riscul de deteriorare a altor gene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel