Scandalul medicilor falși. CJ Ilfov, plângere penală

Adisa Codruț / 20 feb 2019 / 20:10
„Medicul” Raluca Daniela Bîrsan a lucrat ani buni la Spitalul Județean Ilfov
„Medicul” Raluca Daniela Bîrsan a lucrat ani buni la Spitalul Județean Ilfov

Scandalul medicilor falși continuă. Consiliul Județea Ilfov a făcut o plângere pentru posibile fapte penale în scandalul medicului ginecolog fals de la Spitalul Județean Ilfov.

Consiliul Judeţean Ilfov a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 pentru posibile fapte penale, scrie agerpres.ro. De asemenea, cere demisia directorului medical şi a fostei şefe a Secţiei de Ginecologie, după ce o femeie bănuită că nu aavea studii de specalitate a lucrat mai mulți ani la unitatea medicală, ca medic.

Raluca Bârsan, femeia de 30 de ani care a pretins că e medic, a fost descoperită la scurt timp după ce un alt fals medic a făcut zeci de operații la mai multe clinici private. Ea a lucrat mai mulţi ani la Secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, fără aviz de la Colegiul Medicilor.

„Ca urmare a suspiciunilor de infracţiuni comise de Raluca Daniela Bârsan, Consiliul Judeţean Ilfov se consideră prejudiciat şi a solicitat obligarea numitei la plata unor despăgubiri, constituindu-se ca parte civilă”, arată sursa citată.
Femeia a prezentat o diplomă despre care a susținut că a fost eliberată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București. În urma anchetei administrative s-au constatat mai multe diferență înte diploma prezentată de aceasta și cele care au fost emise de unitatea de învățământ în anul respectiv, ducând la suspiciunea de fals.

Acte lipsă din dosarul de personal

De asemenea, se mai arată în materialul publicat, din dosarul de personal lipseau documente obligatorii conform fişei postului de medic voluntar: diploma de medic specialist şi avizul de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor; dosarul de personal nu a fost actualizat din 2014 până în prezent, ceea ce duce la suspiciunea exercitării în această perioadă a unei activităţi în afara cadrului legal, precizează comunicatul citat.

Consiliul Judeţean Ilfov a cerut Spitalului Judeţean să facă o cercetare disciplinară şi toate persoanele vinovate să fie sancţionate, se mai arată în comunicat.
„Reprezentanţii Consiliului Judeţean consideră necesar ca printre cei sancţionaţi să se afle şi directorul medical al spitalului, Cristina Stoica. Directorul medical ar trebui demis din funcţie, pentru că a trecut sub tăcere faptele petrecute. Considerăm că cel puţin aceeaşi sancţiune se impune şi în cazul fostei şefe a Secţiei de ginecologie, dr. Roxana Dragu, pentru că a permis să activeze sub îndrumarea ei un medic fals, dar şi în cazul celorlalte persoane care vor fi găsite responsabile pentru situaţia creată”, arată CJ Ilfov pentru sursa citată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy