Schizofrenie, emoții experimentate diferit

Emoții
Emoții

Persoanele cu schizofrenie experimentează emoția în mod diferit față de celelalte persoane, arată ,,hărțile corporale" întocmite de oamenii de știință. Imaginile colorate ale corpului uman îi ajută pe cercetătorii Universității Vanderbilt să înțeleagă modul în care oamenii experimentează emoții prin corpul lor și cum acest proces este modificat radical în cazul persoanelor cu schizofrenie.

Echipa de savanți a comparat indivizii cu schizofrenie cu participanții obișnuiți, cerând fiecăruia să completeze o "hartă a corpului" într-un mod care să se coreleze cu modul în care ei experimentează emoții. Cercetătorii au folosit o unealtă computerizată de colorare pentru a localiza mai ușor unde participanții simt senzații atunci când experimentează, de exemplu, furie sau depresie.

Rezultatele s-au diferențiat radical între grupuri, grupul de control prezentând hărți distincte de senzații pentru 13 emoții diferite, indicând modele specifice de excitare crescută și scăderea energiei în organism pentru fiecare emoție. Cu toate acestea, la persoanele cu schizofrenie, a existat o reducere generală a senzației corporale în toate emoțiile.

De asemenea, studiul a constatat că persoanele cu schizofrenie nu se diferențiază pe hărțile corpului lor pentru diferite emoții. Aceasta poate reprezenta o problemă pentru ei în identificarea, recunoașterea și verbalizarea emoțiilor lor sau încercarea de a înțelege emoțiile altora.

Lénie J. Torregrossa, cercetătorul care a condus studiul a declarat că rezultatele vor permite echipei să avanseze în dezvoltarea de modalități de a ajuta oamenii cu schizofrenie în procesul emoțional, lucru ce ar putea îmbunătăți relațiile interpersonale.

 ,,Principalul rezultat al acestei cercetări este că avem o înțelegere mai bună a motivului pentru persoanele cu schizofrenie ar putea avea probleme în interacțiunea cu alții. Ce putem face acum este să îi ajutăm să învețe să asiste la senzațiile fiziologice care decurg din corpurile lor și să le folosească pentru a procesa emoțiile", a spus autoarea studiului, potrivit Medicalxpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel