Semne de avertizare la care trebuie să fii atent dacă ai peste 40 de ani. Probleme pe care le indică balonarea, amețelile, arsurile la stomac

Monika Baciu |
Data publicării:
semne de avertizare - FOTO: Freepik@asier_relampagoestudio
semne de avertizare - FOTO: Freepik@asier_relampagoestudio

Îmbătrânirea vine cu o serie de provocări. Medicii arată semnele de avertizare pentru sănătate la care trebuie să fii atent dacă ai peste 40 de ani. Pierderea mirosului, balonarea, sau chiar schimbări bruște în ceea ce privește vederea pot fi semne de alarmă pentru afecțiuni grave precum Alzheimer, cancer ovarian sau melanom.

Cunoașterea semnelor de avertizare pentru sănătate este crucială pe măsură ce îmbătrânim. De la pierderea mirosului și balonarea abdominală la schimbări în viziune și anxietate, corpul nostru ne trimite semnale importante. Înțelegerea acestor semne și consultarea unui medic pot face diferența în diagnosticarea și tratarea timpurie a unor afecțiuni serioase.

Pierderea mirosului

În timp ce pierderea mirosului singur este extrem de deranjantă, poate duce și la pierderea memoriei și poate fi un semn timpuriu al bolii Alzheimer și a demenței.

Balonarea

În timp ce cauzele pot fi adesea benigne, balonarea abdominală poate fi și un semn timpuriu al cancerului ovarian, potrivit Health Direct.

Pierdere neașteptată în greutate

Dacă începeți să pierdeți în greutate fără intenție, ar putea fi un semn de diabet de tip 2. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani sunt cele mai expuse riscului de a dezvolta această afecțiune.

Vezi și: Alimentele care favorizează creșterea fibroamelor uterine. Dr. Raul Cherecheș: Foarte important! Dereglează nivelurile de estrogen

Vedere încețoșată

Vederea se deteriorează natural odată cu vârsta. Cu toate acestea, dacă experimentați schimbări bruște, ar putea fi un semn timpuriu al melanomului.

Grețuri

Pot exista numeroase motive pentru care o persoană poate simți greață. Dar greața și durerile de stomac pot fi un semn de avertizare al bolii cardiace.

Retracția gingivală

Dacă ați experimentat retracția gingivală sau chiar mai rău, pierderea dinților, acest lucru poate fi un semn de osteoporoză, care slăbește oasele.

Rigiditatea gâtului

În timp ce rigiditatea gâtului ar putea fi cauzată doar de o noapte proastă de somn, ar putea fi și un semn al polimialgiei reumatice, care este o boală inflamatorie.

Vezi și: Bolile neurodegenerative, identificate înainte de apariția simptomelor. Cum funcționează testul

Anxietate

Mulți oameni de toate vârstele pot experimenta anxietate. Dar acest lucru ar putea fi simptomatic pentru boala Parkinson, care afectează în principal persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

Oboseală

Este natural să te simți obosit, deoarece corpul nostru are nevoie de somn. Cu toate acestea, dacă devine cronic, consultați medicul, deoarece ar putea fi legată de deficiența de vitamina D sau chiar de boala cardiacă.

Sensibilitate la lumină

Lupusul este mai frecvent la femei. Atunci când sunt expuși la soare, simptomele pot include erupții cutanate, febră, oboseală și dureri articulare.

Schimbarea stării de spirit

Dacă cineva dezvoltă brusc un simț mult mai întunecat al umorului, ar putea fi un semn de demență frontotemporală sau Alzheimer.

Vezi și: 10 lucruri pe care să nu le publici niciodată pe social media. Cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o până acum

Mâini amorțite

Dureri - FOTO: Freepik@8photo

Dacă experimentați furnicături sau amorțeală în mâini, ar putea fi un semn de canal carpian. Cei mai mulți oameni diagnosticați au între 40 și 70 de ani.

Durere de genunchi

Dacă simțiți durere în jurul articulației genunchiului, acest lucru poate fi o indicație a artritei timpurii sau a degenerării.

Arsuri la stomac

În timp ce arsura la stomac poate fi cauzată pur și simplu de consumul excesiv de alimente, poate fi și un semn de cancer esofagian, care este cel mai frecvent la persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

Tuse

Există o mulțime de motive pentru care cineva ar putea dezvolta o tuse, dar una dintre ele este din cauza mezoteliomului, care poate apărea atunci când oamenii au fost expuși la azbest.

Sete excesivă

Dacă nu vă puteți potoli setea, acest lucru ar putea fi un semn de diabet de tip 2, în special atunci când este însoțită de pierdere în greutate.

Vezi și: Tusea convulsivă: simptome, cauze și metode de prevenție. Cum contactezi această infecție respiratorie

Fața roșie

În timp ce simptomele vizibile ale rozaceei nu sunt periculoase, acestea vă pot cauza jenă. Dacă experimentați și tensiune arterială crescută și transpirație excesivă, ar putea fi o problemă hormonală.

Tristețe

Nivelurile scăzute de progesteron pot duce la stări de spirit alterate la femeile peste 40 de ani. Nivelurile ridicate de cortizol sau nivelurile scăzute ale hormonului tiroidian pot fi, de asemenea, un factor contribuitor.

Durere de stomac

În timp ce o durere de stomac ar putea fi simptomatică pentru o alergie sau intoleranță, poate fi și un semn al bolii inflamatorii intestinale sau chiar al cancerului pancreatic.

Amorțeală

Amorțeala poate indica niveluri scăzute de zahăr din sânge, care este tratabil, dar poate fi și un semn al unui tulburări de ritm cardiac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel