Alimentele care favorizează creșterea fibroamelor uterine. Dr. Raul Cherecheș: Foarte important! Dereglează nivelurile de estrogen

Monika Baciu |
Data publicării:
fibroame uterine - FOTO: Freepik@Ruslan Batiuk
fibroame uterine - FOTO: Freepik@Ruslan Batiuk

Aceste alimente pot duce la creșterea fibromului uterin. Produc un dezechilibru hormonal.

Fibroamele uterine sunt tumori benigne care se dezvoltă în țesutul muscular al uterului. Deși alimentația nu poate elimina fibroamele uterine, există unele alimente care ar trebui evitate sau reduse pentru a ameliora simptomele asociate cu acestea sau pentru a încetini creșterea lor.

Consumul de alimente care conțin cantități ridicate de estrogen poate contribui la creșterea fibroamelor.

Alimentele de evitat în cazul în care aveți fibroame uterine

Este important să menționăm că nu există o listă universală de alimente "bune" și "rele" pentru fibroamele uterine, iar impactul anumitor alimente poate varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, există unele alimente și băuturi pe care unii oameni le-au raportat ca având un impact negativ asupra simptomelor fibroamelor sau asupra creșterii acestora.

Dr. Raul Cherecheș, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, a explicat care sunt alimentele de evitat în cazul fibroamelor uterine.

"Ce alimente trebuie să eviți dacă ai fibrom:

- carnea roșie

- mezelurile

- alcoolul

- carbohidrații rafinați, cum ar fi orezul alb, pastele, făina

- băuturile carbogazoase și alte zaharoase, siropul de porumb

- cerealele la cutie, produsele coapte, precum gogoșile, prăjiturile, clătitele, chipsurile și biscuiții. 

Vezi și: Bolile neurodegenerative, identificate înainte de apariția simptomelor. Cum funcționează testul

Toate acestea cresc nivelurile de estrogen din organism. Cu cât avem mai mult estrogen în organism, cu atât crește riscul de apariție al fibroamelor. Dacă avem deja fibroame, crește riscul ca ele să crească și mai mult.

De asemenea, foarte important: de evitat consumul de carne de pui, mai ales dacă nu știm exact în ce condiții au fost crescuți. Mulți sunt crescuți cu hormoni de creștere și cu antibiotice, lucru care dereglează total nivelurile estrogenului din organism", a explicat dr. Raul Cherecheș, medic specialist Obstetrică-Ginecologie.

Vezi și: 10 lucruri pe care să nu le publici niciodată pe social media. Cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o până acum

Fibrom uterin - FOTO: Freepik@atlascompany

Ce sunt fibroamele uterine

Fibroamele uterine sunt tumori benigne (non-canceroase) care se dezvoltă în țesutul muscular al uterului unei femei. Acestea sunt formate din celule musculare și țesut conjunctiv și pot varia în dimensiune, de la foarte mici până la mărimi care pot provoca disconfort sau complicații.

Fibroamele uterine sunt foarte comune, mai ales la femeile în vârstă fertilă, și de obicei nu prezintă simptome sau probleme grave. Cu toate acestea, în unele cazuri, ele pot provoca simptome precum sângerări menstruale abundente, dureri pelvine, presiune în zona pelviană sau urinare frecventă. În funcție de mărimea și amplasarea lor, fibroamele uterine pot afecta fertilitatea și pot influența sarcina.

Vezi și: Cum se poate îmbunătăți capacitatea de învățare la orice vârstă. Neuroplasticitatea: proprietatea fundamentală a creierului

Fibroamele uterine și alimentația

Fibroamele sunt tumori non-canceroase foarte comune care se dezvoltă în uterul femeilor. Acestea pot cauza probleme precum sângerări menstruale abundente, dureri pelvine sau dificultăți în sarcină. În căutarea unor răspunsuri, cercetătorii au analizat legătura dintre alimentație și apariția mioamelor.

Au descoperit că anumiți factori nutriționali și obiceiuri alimentare pot influența riscul de dezvoltare a fibroamelor. De exemplu, un consum scăzut de fructe, legume și vitamina D poate crește riscul de mioame. În același timp, substanțele chimice din alimente pot juca și ele un rol, potrivit National Library of Medicine.

Carnea roșie și alcoolul ar putea influența riscul de a dezvolta fibroame uterine. Consumul ridicat de carne roșie, precum și de șuncă, poate crește acest risc, iar consumul de alcool, în special în cantități mari, poate modifica hormonii corpului, crescând astfel șansele apariției fibroamelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel