Simptom ciudat al infecției COVID-19: adâncituri în unghiile de la mâini. Expert: „Unghiile COVID pot să apară fără iritații pe piele asociate”

Dana Lascu |
Data publicării:
Degetele Covid-19   Foto: Tim Spector / Twitter
Degetele Covid-19 Foto: Tim Spector / Twitter

Un simptom ciudat care apare pe unghiile de la mâini poate să vă arate că ați fost infectat și ați avut COVID-19, susține un expert. 

 „Unghiile Covid” se manifestă prin linii verticale și deschise la culoare, în unele cazuri adâncituri apărute pe unghiile de la mâini, potrivit lui Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică, Șef la Catedra de cercetări și epidemiologie genetică de la King's College London. 

„Unghiile tale arată ciudat? Unghiile COVID sunt recunoscute pe măsură ce unghia se recuperează după infecție, iar în momentul creșterii formează o linie alba vertical. Poate să apară fără iritații pe piele asociate și să pară inofensivă”, a spus Tim Spector, coordonatorul aplicației Zoe Symptom Study.

Medicul a postat și o fotografie prin care exemplifică foarte bine problema: o mână care pare a fi a unei femei, și ale cărei unghii prezintă o mulțime de dungi verticale. 

Având în vedere că unghiile cresc în cicluri a câte șase luni, profesorul Spector spune că pot apărea mici întârzieri în ceea ce privește schimbarea aspectului acestora după boală. 

În general, astfel de probleme apar din cauza lipsei anumitor vitamine, ale unor boli grave sau a unor traume la nivelul unghiilor. Boala tiroidiană, diabetul sau anemia cu deficit de fier ar putea fi la baza problemei. De asemenea, ele pot apărea și din cauza unor eczeme.

Însă, potrivit profesorului Tim Spector, multe persoane care au fost infectate cu coronavirus se confruntă cu dungi verticale - adâncituri pe unghii, în ciuda faptului că nu au avut vreun semn de erupție pe piele. 

Profesorul Tim Spector a semnalat mai multe semne bizare de COVID de la începutul pandemiei, scrie thesun.co.uk.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel