Simptome COVID-19. Pierderea simțului mirosului, cât poate dura

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Nu este clar cât timp va dura până când pacienții cu COVID-19, care și-au pierdut simțul mirosului, și-l vor recupera, spune un expert.

Deși există rapoarte care arată că pierderea simțului mirosului poate fi printre simptomele COVID-19, există puține informații despre cât de frecvent este acet simptom sau cât poate dura, a raportat CNN.

Multe persoane cu COVID-19 care și-au pierdut simțul mirosului în urmă cu câteva săptămâni, încă așteaptă să se întoarcă, dar când s-ar putea întâmpla acest lucru, nu este cunoscut, a declarat Steven Munger, directorul Centrului pentru Miros și Gust al Universității din Florida.

„Printre cauzele majore ale pierderii mirosului se numără infecțiile tractului respirator superior datorate virusurilor - o gripă comună, când unii oameni își pierd simțul mirosului, majoritatea temporar, dar o mică parte dintre aceștia își pierd mirosul permanent ", a declarat Munger pentru CNN.

Întoarcerea simțului mirosului "poate dura zile, săptămâni, în cazuri rare chiar luni până la ani. Uneori este treptat, alteori este totul simultan și nu știm cu adevărat de ce este așa, " a spus acesta.

Claire Hopkins, președintele Societății Rhinologice Britanice, încearcă să convingă Organizația Mondială a Sănătății să recunoască pierderea simțului mirosului ca simptom COVID-19, alături de tuse și febră.

King's College London include pierderea simțului mirosului într-o aplicație de urmărire a simptomelor coronavirusului. Constatarile scolii au fost lansate pe 1 aprilie si au aratat ca pierderea simtului mirosului sau a gustului sunt un predictor mai puternic al infectiei cu coronavirus decat febra, a raportat CNN.

Aplicația de urmărire a dezvăluit că din aproximativ 400.000 de persoane din U.K. care au raportat unul sau mai multe simptome între 24 și 29 martie, 18% și-au pierdut simțul mirosului sau al gustului, în timp ce 10,5% au avut febră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel