Factorii care agravează alergiile în timpul nopții. Soluții pentru ameliorarea alergiilor care perturbă somnul
Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.
Alergia la ceapă este rară, spun specialiștii, dar pentru că ceapa este un ingredient frecvent utilizat în bucătărie, ea poate fi foarte dificil de evitat. Mai comună este sensibilitatea la ceapă, care dă...
Ceapa nu este inclusă în lista alergenilor frecvenți, așa că nu o veți găsi trecută în meniuri sau pe etichetele produselor, dar o găsim în foarte multe alimente fie ele pregătite de-a data, în conserve dar și la restaurant, în supe, ciorbe, tocănițe, salate, murături, în mezeluri și ale produse. Pe etichete o putem găsi menționată și sub formă de pudră (sau praf) de ceapă.
Alergia sau sensibilitatea se datorează faptului că ceapa are un conținut mare de FODMAP (prescurtarea de la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli), care sunt o colecție de carbohidrați cu lanț scurt și alcooli de zahăr ce se găsesc în alimente în mod natural, dar care pot fi și sintetizați și folosiți ca aditivi alimentari. Ei sunt „responsabili”, de fapt, de multe probleme digestive.
Când o persoană este alergică la ceapă, sistemul său imunitar reacționează imediat și apar simptomele alergice care pot fi severe, precum vărsături, mâncărime, umflare și dificultăți de respirație. Iată care sunt, pe larg, simptomele date de alergia la ceapă.
Dacă o persoană este alergică la ceapă, simptomele pot apărea până la două ore după ingestie. Simptomele unei alergii la ceapă pot include:
- Greață,
- Vărsături,
- Diaree,
- Dureri de cap,
- Mâncărime,
- Bubițe sau erupții cutanate,
- Umflarea feței, a buzelor sau a gâtului,
- Probleme de respirație,
- Dureri de stomac,
- Tuse sau respirație șuierătoare,
- Leșin sau amețeli,
- Șoc anafilactic, deși extrem de rar.
Între o alergie alimentară și sensibilitatea alimentară, diferența o face sistemul din organism care este implicat. O alergie alimentară implică sistemul imunitar, în timp ce sensibilitatea alimentară sau intoleranța implică sistemul digestiv.
Atunci când o persoană este alergică la ceapă, corpul ei tratează ceapa ca pe un agresor. Sistemul imunitar eliberează anticorpi numiți imunoglobulină E (IgE), care declanșează reacții alergice. Conform Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie (AAAAI), de fiecare dată când o persoană este expusă alimentului „vinovat", poate să apară o reacție alergică, care poate să meargă până la șoc anafilactic, care pune în pericol viața.
O persoană are sensibilitate alimentară atunci când organismul ei nu este în măsură să digere anumite alimente. Acest lucru poate duce la probleme digestive precum greață, balonare, diaree sau gaze.
Persoanele sensibile la ceapă pot întâmpina probleme digestive după ce le-au consumat. În unele cazuri, aceste simptome pot să apară și câteva ore mai târziu. Sensibilitatea alimentară poate provoca simptome incomode, dar nu pune viața în pericol.
Simptomele sensibilității alimentare pot fi corelate cu cantitatea din alimentul respectiv pe care ai consumat-o. De exemplu, o cantitate mică de ceapă nu poate declanșa niciun simptom sau simptome ușoare, în timp ce consumul unei cantități mai mari de ceapă poate provoca simptome mai severe.
Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.
Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.
Un nou strat de praf saharian a acoperit o bună parte din țară. Acesta poate provoca neplăceri unor categorii de persoane.
Află mai multe despre alergia la polen și cum îți dai seama dacă nivelul din atmosferă este unul ridicat.
Ce este rinita alergică, ce o cauzează și care e diferența dintre rinită și viroză.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
Alergiile sunt o problemă din ce în ce mai severă care ne pot afecta în orice sezon, la orice vârstă.
Intoxicația cu deodorant poate fi mortală. Iată ce trebuie să faci dacă ai inhalat vaporii parfumului sau ai deodorantului.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Alergiile sunt frecvente la începutul primăverii. Dar de ce unele persoane nu au nicio problemă din cauza polenului.
Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre testul paharului în cazul unei erupții pe piele, în contextul în care spitalele sunt arhipline.
Telefoanele sunt un magnet pentru alergeni. Asta înseamnă că ați putea dezvolta anumite alergii din cauza celui mai utilizat obiect.
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
Intoleranța la fructoză apare atunci când organismul nu poate absobi fructoza în mod corespunzător. Simptomele sunt digestive.
Tratamentul cu aerosoli se poate face încă de la vârsta de 2 luni, cu respectarea recomandărilor medicului.
Fitofotodermatita apare cel mai frecvent în sezonul cald. Care sunt simptomele și când este cazul să vă prezentați la medic.
Alergia ciudată pe care o poți dezvolta din cauza bijuteriilor poate fi ușor confundată.