Simptomele unui cancer, confundate. Semnul la care să fii atent în timpul nopții

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cancer renal - FOTO: Freepik@ yulaphotographer
cancer renal - FOTO: Freepik@ yulaphotographer

Există adesea simptome evidente ale acestui cancer, iar atunci când acestea se manifestă, sunt confundate cu alte afecțiuni mult mai simple.

Cancerul de rinichi, cunoscut și sub numele de cancer renal, începe în rinichi, care sunt cele două organe mici situate fiecare parte a coloanei vertebrale, sub coaste. Acestea elimină deșeurile și lichidul în exces din sânge și le transformă în urină. Există un simptom puțin cunoscut, care este adesea experimentat pe timp de noapte, și care nu ar trebui ignorat.

Transpirația abundentă, semn al cancerului renal

Potrivit NHS, transpirația abundentă, inclusiv în timpul nopții, este un simptom al cancerului de rinichi. Cu toate acestea, este important să ne amintim că acest simptom, precum și altele asociate cu cancerul de rinichi, pot fi cauzate de multe alte afecțiuni. Cancer Research adaugă că "o temperatură ridicată și transpirațiile pot fi cauzate de o infecție" și "medicul dumneavoastră poate dori să excludă mai întâi acest lucru".

Cancerul renal, simptome

Alte simptome ale cancerului de rinichi includ:

- sânge în urină

- o umflătură în spate, sub coaste sau în gât

- durere între coaste și talie care nu trece

- lipsa poftei de mâncare sau pierderea în greutate fără să încercați

- senzație de oboseală sau lipsă de energie

- o temperatură ridicată care nu trece

Vezi și: Patru semne care arată că trebuie să faci o colonoscopie. Se aplică celor sub 45 de ani

Deci, dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este o idee bună să discutați cu medicul de familie, deoarece dacă este cauzat de cancer, este mai bine să-l depistăm devreme. Aceste simptome sunt foarte similare cu cele ale unei infecții renale, care pot fi, de asemenea, grave dacă nu sunt tratate.

Dacă urina dvs. miroase urât, este tulbure sau are sânge în ea, este dureros să urinezi, aveți dureri în spate care nu trec sau dacă aveți o umflătură sau umflare în spate, sub coaste sau în gât, ar trebui să sunați la 112 sau să obțineți urgent o programare la medicul de familie.

Unele dintre aceste simptome sunt obișnuite și pot fi rezultatul multor afecțiuni diferite. Prezența lor nu indică cu certitudine că suferiți de cancer renal. 

Aceasta sunt din cauza faptului că, în cazul în care sunt cauzate de cancer, identificarea acestuia în stadii incipiente poate duce la tratamente mai eficiente. Supraviețuirea este influențată de o serie de factori.

Vezi și: Semnul cancerului de prostată care apare când urinezi. Nu trebuie ignorat

Cancerul renal, factori de risc

Rinichi - FOTO: Freepik@ksandrophoto

Există anumiți factori care pot mări riscul de cancer renal, printre aceștia numărându-se:

Înaintarea în vârstă. Riscul de a dezvolta cancer renal crește odată cu înaintarea în vârstă.

Fumatul. Fumătorii prezintă un risc mai mare de a suferi de cancer renal în comparație cu nefumătorii. Riscul scade după renunțarea la fumat.

Obezitatea. Persoanele cu obezitate prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta cancer renal decât cei cu o greutate considerată sănătoasă.

Hipertensiunea arterială. Prezența hipertensiunii arteriale crește riscul de cancer renal.

Vezi și: FDA aprobă un nou medicament pentru hipertensiunea arterială pulmonară. Cât va costa un flacon

Tratamentul pentru insuficiența renală. Persoanele care se află sub tratamentul dializei pe termen lung pentru insuficiența renală cronică prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer renal.

Anumite sindroame ereditare. Persoanele născute cu anumite sindroame genetice pot avea un risc crescut de a dezvolta cancer renal, cum ar fi sindromul von Hippel-Lindau, sindromul Birt-Hogg-Dube, complexul sclerozei tuberoase, carcinomul renal papilar ereditar sau cancerul renal familial.

Antecedentele familiale de cancer renal. Riscul de cancer renal este mai mare în cazul în care membrii apropiați ai familiei au suferit de această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel