Sindromul Rett: efectele surprinzătoare ale unui medicament pentru cancer

Florina Pop |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Un medicament experimental pentru cancer prelungește viața celor cu sindromul Rett, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea Yale au observat că medicamentul experimental pentru cancer JQ1 prelungește viața șoarecilor cu sindromul Rett. Același medicament restabilește funcția celulară a neuronilor din modelele umane ale bolii. Sindromul Rett înseamnă deficite severe în limbaj, învățare și alte funcții ale creierului și duce în cele din urmă la moarte, adesea în perioada adolescenței. Afectează aproximativ una dintre 15.000 de fete.

Autorii studiului au analizat varietate de compuși și au constatat că medicamentul JQ1 a corectat anomaliile găsite în interneuronii modelului sindromului Rett. Testat pe șoareci cu sindromul Rett, medicamentul, investigat în mai multe studii experimentale ca un potențial tratament pentru cancer, ar pelungi viața rozătoarelor cu acel sindrom: șoarecii tratați trăiau de două ori mai mult decât cei care nu primeau medicamentul, arată un comunicat Yale.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel