Singapore, COVID-19: al doilea val de infectări după ce fusese lăudată că a învins pandemia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Singapore, orașul-stat care acum o lună era lăudat pentru modul în care a răspuns și controlat pandemia de coronavirus, se confruntă acum cu un al doilea val de infectări.

În mai puțin de o lună, situația s-a schimbat radical în Singapore, orașul-stat lăudat pentru că ar cotrolat numărul de cazuri în ianuarie-februarie, arată CNN.

Dacă în primă fază, autoritățile reușiseră să țină sub control epidemia fără să impună o carantină generalizată sau restricții de călătorie, acum lcrurile par scăpate de sub control. Din 17 martie și până acum, numărul de cazuri a crescut brusc de la 266 la 6.588 astăzi, conform datelor Universității Johns Hopkins. Cum Singapore are o populație de 5.7 milioane de oameni, aceste cifre sunt semnificative.

Dar Singapore are și câteva avantaje: are o infrastructură medicală „moștenită" de pe vremea pandemiei SARS, cu circuite speciale care reduc riscul de infectare și are granițe doar cu o singură țară – Malaezia.

Care este motivul pentru care a apărut acest nou val? Răspunsul ar putea fi numărul mare de muncitori străini care locuiesc în blocuri înalte și aglomerate și o subestimare a vitezei cu care s-au răspândit infecțiile în ele, mai ales că autoritățile nu a instituit măsuri de carantinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel