Singapore, COVID-19: al doilea val de infectări după ce fusese lăudată că a învins pandemia

Adisa Codruț / 19 apr 2020 / 23:43
Coronavirus
Coronavirus

Singapore, orașul-stat care acum o lună era lăudat pentru modul în care a răspuns și controlat pandemia de coronavirus, se confruntă acum cu un al doilea val de infectări.

În mai puțin de o lună, situația s-a schimbat radical în Singapore, orașul-stat lăudat pentru că ar cotrolat numărul de cazuri în ianuarie-februarie, arată CNN.

Dacă în primă fază, autoritățile reușiseră să țină sub control epidemia fără să impună o carantină generalizată sau restricții de călătorie, acum lcrurile par scăpate de sub control. Din 17 martie și până acum, numărul de cazuri a crescut brusc de la 266 la 6.588 astăzi, conform datelor Universității Johns Hopkins. Cum Singapore are o populație de 5.7 milioane de oameni, aceste cifre sunt semnificative.

Dar Singapore are și câteva avantaje: are o infrastructură medicală „moștenită" de pe vremea pandemiei SARS, cu circuite speciale care reduc riscul de infectare și are granițe doar cu o singură țară – Malaezia.

Care este motivul pentru care a apărut acest nou val? Răspunsul ar putea fi numărul mare de muncitori străini care locuiesc în blocuri înalte și aglomerate și o subestimare a vitezei cu care s-au răspândit infecțiile în ele, mai ales că autoritățile nu a instituit măsuri de carantinare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy