Sinuciderea asistată medical. Încă un stat aprobă o astfel de lege

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sinucidere adolescenți
Sinucidere adolescenți

Încă un stat a legalizat sinuciderea asistată. De această lege vor putea beneficia bolnavii în faze terminale.

Maine a devenit al optulea stat care a legalizat sinuciderea asistată medical. "Sper că această lege, respectând în același timp dreptul la libertatea personală, va fi folosită cu ușurință", a declarat Gov. Janet Mills, pentru Associated Press, ciat de medicalxpress.com.

Conform legii, medicii pot prescrie o doză letală de medicament pentru pacienții cu boli terminale și nu va fi considerată în mod legal o sinucidere.

Legea, mai multe eșecuri până la aprobare

Proiectul de lege nu a reușit să treacă printr-un referendum de stat și, de asemenea, de câteva ori a eșuat în Legislativul de Stat. În cele din urmă a trecut cu un vot în Cameră și la limită în Senat.

Noua lege a fost lăudată de Staci Fowler, care a preluat lupta pentru această lege în cinstea prietenei sale, Rebecca VanWormer, mai arată sursa citată.

VanWormer a murit din cauza cancerului de sân în 2017 și a făcut presuni pentru o astfel de lege cu mulți ani înainte de moartea sa. "Asta a vrut", a declarat Fowler pentru aceeași sursă. "Și acum toată lumea are opțiunea pe care ea nu a avut-o."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel