EXCLUSIV Siropul, bombă pentru sănătate. Duce la boli cardiovasculare. Florin Bălănică: Nu recomand niciodată pacienților mei!
Siropul este o opțiune total nesănătoasă. Medicii nutriționiști demolează băutura tradițională a bunicilor. Iată care este compusul care îl face nociv și cum putem ajunge să dezvoltăm boli cardiovasculare...
Siropul este un lichid concentrate, dulce și aromat, folosit în special în gastronomie și în prepararea băuturilor. Siropul poate fi realizat dintr-o varietate de ingrediente. Numai că acesta nu este deloc sănătos.
Siropul, alegere nesănătoasă
Dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce siropul nu este o alegere sănătoasă.
”Siropul înseamnă un mix de fructe care suferă un proces de fermentație în contact cu zahărul. Atunci, discutăm despre un zahăr concentrat care, dacă este consumat pe termen lung, duce la creșterea în greutate. Nu recomand niciodată pacienților mei, în special copiilor, să consume siropuri naturale”, a explicat dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Siropul cu îndulcitori, nociv
Nici siropurile în care s-au folosit îndulcitori nu sunt sănătoase. Ba mai mult, putem dezvolta boli cardiovasculare din cauza acestora.
”Există și siropuri care sunt făcute cu înlocuitori de zahăr. Acolo, este aceeași indicație.
Studiile moderne arată că un consum constant de înlocuitori ai zahărului are același risc de depunere a grăsimii în zona trunchiului și implicit riscul de boală cardiovasculară. Nimic consumat în exces și pe termen lung nu face bine”, a mai explicat dr. Florin Ioan Balanică.
Zahărul, otrava din dulciuri
Majoritatea siropurilor conțin o cantitate semnificativă de zahăr și, prin urmare, sunt bogate în calorii. Este important să le folosiți cu moderație, în special dacă vă preocupați de aportul caloric.
Consumul excesiv de zahăr poate contribui la creșterea în greutate, probleme dentare și poate avea impact negativ asupra sănătății generale.
De obicei, siropurile nu aduc prea multe beneficii nutriționale. Ele furnizează în principal calorii goale, fără să ofere substanțe nutritive esențiale precum vitaminele sau mineralele.
Din cauza conținutului ridicat de zahăr, siropurile pot determina o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi problematic pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care își doresc menținerea nivelului glicemiei sub control.
-
Boala de reflux gastroesofagian crește riscul problemelor cardiace acute01.11.2025, 15:54
-
Alimentele care îți distrug creierul01.11.2025, 14:39
-
Grăsimea care distruge arterele fără să știi. Duce la infarct01.11.2025, 13:28
-
-
EXCLUSIV Violența în cuplu, o realitate complexă și adesea ascunsă. Bogdana Fati: Acestea sunt semnele
CRBL, știi asta? Depresia, "o fiță" atât de cool, încât te face să nu te mai poți ridica din pat. Depresia NU e o fiță, dar ignoranța da!
EXCLUSIV Dependența explicată de dr. Adrian Atasiei: criterii, diferența dintre consum ocazional și comportament compulsive
EXCLUSIV Tot ce trebuie să știi despre durerea de stomac. Dr. Oana Dolofan (SANDOR), la DC Medical și DC News, marți, 12 august, ora 16:00
Neurofeedback, soluția modernă pentru echilibru mental și performanță, la Dr. PSY
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
EXCLUSIV Cum lucrează echipa multidisciplinară în oncologie. Dr. Lucia Stănculeanu (SANADOR) explică
EXCLUSIV Limfedemul, complicația ascunsă după operația de cancer mamar. Ramona Schenker: Invalidantă pentru paciente
Criza vârstei mijlocii a dispărut. Tinerii suferă cel mai mult de probleme de sănătate mintală
EXCLUSIV Totul despre cancerul colorectal. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), la DC Medical și DC News
EXCLUSIV Istoria medicinei în Evul Mediu românesc, între vraci, moașe și bărbieri
EXCLUSIV Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
EXCLUSIV John Deanfield explică de ce “nu ai voie” nu ne scapă de bolile cardiovasculare: Prevenția, un “cont de economii” cu dobândă
EXCLUSIV Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
EXCLUSIV Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
