Siropul, bombă pentru sănătate. Duce la boli cardiovasculare. Florin Bălănică: Nu recomand niciodată pacienților mei!

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Foto: Freepik @vecstock
Foto: Freepik @vecstock

Siropul este o opțiune total nesănătoasă. Medicii nutriționiști demolează băutura tradițională a bunicilor. Iată care este compusul care îl face nociv și cum putem ajunge să dezvoltăm boli cardiovasculare din cauza acestuia.

Siropul este un lichid concentrate, dulce și aromat, folosit în special în gastronomie și în prepararea băuturilor. Siropul poate fi realizat dintr-o varietate de ingrediente. Numai că acesta nu este deloc sănătos. 

Siropul, alegere nesănătoasă

Dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce siropul nu este o alegere sănătoasă.

”Siropul înseamnă un mix de fructe care suferă un proces de fermentație în contact cu zahărul. Atunci, discutăm despre un zahăr concentrat care, dacă este consumat pe termen lung, duce la creșterea în greutate. Nu recomand niciodată pacienților mei, în special copiilor, să consume siropuri naturale”, a explicat dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Siropul cu îndulcitori, nociv

Nici siropurile în care s-au folosit îndulcitori nu sunt sănătoase. Ba mai mult, putem dezvolta boli cardiovasculare din cauza acestora. 

”Există și siropuri care sunt făcute cu înlocuitori de zahăr. Acolo, este aceeași indicație.

Studiile moderne arată că un consum constant de înlocuitori ai zahărului are același risc de depunere a grăsimii în zona trunchiului și implicit riscul de boală cardiovasculară. Nimic consumat în exces și pe termen lung nu face bine”, a mai explicat dr. Florin Ioan Balanică.

Zahărul, otrava din dulciuri

Majoritatea siropurilor conțin o cantitate semnificativă de zahăr și, prin urmare, sunt bogate în calorii. Este important să le folosiți cu moderație, în special dacă vă preocupați de aportul caloric.

Consumul excesiv de zahăr poate contribui la creșterea în greutate, probleme dentare și poate avea impact negativ asupra sănătății generale.

De obicei, siropurile nu aduc prea multe beneficii nutriționale. Ele furnizează în principal calorii goale, fără să ofere substanțe nutritive esențiale precum vitaminele sau mineralele.

Din cauza conținutului ridicat de zahăr, siropurile pot determina o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi problematic pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care își doresc menținerea nivelului glicemiei sub control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel