Șocant: familia unui bărbat mort de COVID-19, anunțată după trei zile despre deces

Angela Sabău / 25 dec 2020 / 11:41
Deces,
Deces,

Familia unui bărbat care a murit în urma infecției COVID-19 a fost anunțată după trei zile de la deces. Vezi cum justifică reprezentanții spitalului.

Familia unui bărbat mort de COVID-19 acuză Spitalul Județean de urgență Brașov că a anunțat abia după teri zile decesul acestuia. Familia spune că a sunat la toate spitalele pentru a afla unde a fost dus pacientul și care e starea lui, însă nu au putut afla nimic. Reprezentanții spitalului se scuză însă și spun că nu aveau numărul de telefon al familiei. Conducerea a început o anchetă internă. 

Nora bărbatului decedat susține că a ținut legătura cu personalul ATI din  Spitalul Județean de Urgență  Brașov  până vineri, când socrul său începuse să se simtă mai bine.  ”Starea dumnealui era stabilă, ni s-a spus că a început să mai respire singur. Deci dumnealui nu a fost intubat, a fost doar cu mască de oxigen. Avea saturație 93, cel puțin așa ni s-a spus. Sâmbătă, când am sunat, nu am reușit să contactăm pe nimeni. Și am zis că este weekend, înțelegem”, a declarat Ioana Bucur, nora bărbatului decedat. Duminică seara ar fi aflat de la o pacientă că pacientul a fost transportat la un alt spital și că starea acestuia de sănătate ar fi mai bună. ”Soțul meu s-a dus luni dimineața la Spitalul Tractorul,  pentru a-i duce telefonul și pentru a afla unde anume este, ce medic răspunde pentru dumnealui. Și surpriză! Nu era acolo. Am fost îndrumați să luăm spitalele la rând. Să căutăm omul, în condițiile în care dumnealui decedase pe data de 19, la 10.30. Și pe noi nu ne-a informat nimeni”, a mai spus femeia.  

Angajații de la morgă au sunat la poliție pentru a anunța că familia nu a venit să ridice cadavrul
Până să descopere că omul s-a stins, familia a fost trimisă la trei spitale. Reprezentanții spitalului au început o anchetă internă, însă spun că nu au avut suficiente date pentru a contacta familia decedatului.  
”Pe  foaie, deși protocolul specifică foarte clar, nu s-a găsit numărul de telefon, pentru a fi anunțată familia. Conform protocolului, medicul de gardă sau medicul curant în caz de deces, în termen de două ore trebuie să anunțe membrii familiei”, a declarat Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Județean Brașov. Astfel, angajații de la morgă au sunat la poliție pentru a anunța că familia nu a venit să ridice cadavrul. Familia bărbatului care a murit susține însă că a lăsat medicilor numărul de telefon. Acum, familia e decisă să dea în judecată spitalul, notează Antena 3.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy