Solidaritatea Sanitară: procedurile prevăzute nu asigură suficientă protecție pentru salariații din Sănătate

Medic costumat. Foto: MTI
Medic costumat. Foto: MTI

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită modificarea urgentă a regulilor privind echipamentul de protecție al salariaților din sănătate.

Federația „Solidaritatea Sanitară" solicită public Ministerului Sănătății și întregului Guvernul completarea și corectarea de urgență a Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei COVID 19 (înregistrat la MS cu nr. 3656/18.03.2020), secțiunea Utilizarea rațională a echipamentului individual de protecție.

"Analizând procedura care stabilește situațiile în care salariații din sănătate au dreptul de a purta echipamentul individual de protecție , Federația „Solidaritatea Sanitară" a demonstrat că aceasta conține o serie întreagă de erori, omisiuni, incoerențe/contradicții și nu protejează salariații în toate situațiile. Cu alte cuvinte, procedura prevăzută într-un document semnat de ministrul Sănătății nu asigură un nivel suficient de protecție pentru salariații din Sănătate, fiind necesară schimbarea ei", se arată într-un comunicat de presă al Federației.

Aceștia  spun că există angajați din sănătate care au tratat pacienți cu noul coronavirus, fără să poarte un minim de echipament de protecție. 

"Atragem atenția asupra faptului că numărul tot mai mare de salariați din sănătate infectați dovedește erorile existente în procedură, situația punând în pericol capacitatea sistemului sanitar de a asigura serviciile medicale necesare în următoarea perioadă. În spitale apar din ce în ce mai mulți pacienți care nu sunt identificați inițial ca fiind purtători COVID 19, fiecare dintre aceștia contaminând un număr foarte mare de salariați, pe fondul absenței unui minim echipament de protecție individuală. Spitalul Județean Suceava, Spitalul Universitar București, Spitalului Judeţean Covasna etc., constituie tot atâtea dovezi ale situației în care salariați care au tratat pacienți ce s-au dovedit ulterior că erau contaminați COVID 19 nu au purtat un minim echipament de protecție, deoarece acesta nu este prevăzut de procedura MS.

Solicităm totodată ministrului Sănătății să publice evidența zilnică a numărului salariaților din sănătate infectați împreună cu descrierea situației care a generat problema, pentru a putea corecta în mod corespunzător procedurile de lucru", atrag atenția reprezentanții federației.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel