Sorina Pintea, din nou la spital. Starea sa de sănătate de agravează

Dana Lascu |
Data publicării:
Sorina Pintea. foto Cronica de Teleorman
Sorina Pintea. foto Cronica de Teleorman

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, va fi transportată din nou la spital pentru că starea sa de sănătate s-a agravat în arestul Poliției Capitalei.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, care ar urma să fie adusă din nou la Spitalul Sf Maria din Capitală arată surse DC Medical. 

Pintea, care suferă de dermatomiozită, nu mai poate mânca și are partea stângă a feței amorțită. Este pentru a doua oară când iese din arest, de altfel ea a și contestat măsura arestării preventive, dar instanța urmează să se pronunțe abia vineri. 

Sorina Pintea a demisionat, ieri, din funcția de manager al Spitalului de Urgență "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare și a fost suspendată din PSD.  

Dermatomiozita, afecțiunea de care suferă ea, este o boală autoinflamatorie rară care nu se poate vindeca, iar simptomele obișnuite includ o erupție cutanată distinctivă, slăbiciune musculară și miopatie inflamatorie.

Pe măsură de boala dizabilitantă se agravează, adulții cu dermatomiozită pot suferi pierderi în greutate, pot avea plămânii inflamați și pot fi sensibili la lumină. De asemenea, pacienții pot prezenta inflamație la nivelul vaselor de sânge ale tractului intestinal, ale ochilor și ale rinichilor și aceste organe pot fi deteriorate din cauza bolii.

Pacienții cu dermatomiozită au un risc mai mare cu 10% să moară din cauza unei boli legate de boala lor, în special o formă de cancer și în special în primii ani după debutul miozitei.

Simptomele polimiozitei și ale dermatomiozitei pot fi un semn al unui cancer existent sau pot crește, de asemenea, riscul de malignitate. Cancerele cele mai frecvente descrise ca fiind asociate cu dermatomiozita sunt: cancerul de sân, pulmonar, ovarian, la stomac sau la intestin, în cavitatea nazală sau gât, cancerul de pancreas, de vezica și limfomul Hodgkin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel