Sorina Pintea, în cazul peștelui contaminat cu metale grele: Nu a ajuns nimeni la camera de gardă cu intoxicație

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Sorina Pintea a declarat, la Târgu Mureș, că nu este niciun pericol în privința peștelui impropriu cunsumului care a ajuns pe piață și că nu a ajuns nimeni la camera de gardă cu intoxicație. O anchetă penală se derulează în acest caz.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea a precizat că nu s-a prezentat nimeni la camera de gardă din cauza intoxicării cu metale grele (peștele fiind recoltat ilegal din zone intens poluate) și că nu reprezintă un pericol, scrie agerpres.com.

"Am aflat şi eu din presă ce s-a întâmplat, acele percheziţii la mafia peştelui. Am discutat cu specialiştii şi noi vom face un comunicat, dar ideea este următoarea: intoxicaţia cu metale grele se produce după un consum îndelungat de produse care au în componenţă metale grele. Dacă nivelul metalelor grele era foarte mare, probabil că nici peştii nu ar mai fi trăit, dar este nevoie să avem toate datele, adică analiza toxicologică a apelor, a cărnii de peşte. De aceea, Direcţia de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii va lua legătura cu cei de la Agricultură pentru a putea discuta aceste aspecte, dar în acest moment nu există pericol.

Nu s-a prezentat nimeni la camerele de gardă cu simptome privind intoxicaţia cu metale grele, deci nu cred să fie probleme în acest moment", a declarat Sorina Pintea.
Peste 100 de percheziții au avut loc marți, pentru destructurarea unu grup infracțional în domeniul pescuitului. 30 de tone de pește impropriu consumului a fost confiscat.

Anchetele se desfșoară în Italia, Spania, Franţa, Ungaria şi Portugalia, coordonate direct de EUROJUST şi EUROPOL.
Gruparea se ocupa de procurarea ilegală a peștelui din afara țării și comercialziarea lui în țară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel