Sorina Pintea: Sumele necheltuite de spitale pentru modernizare, redistribuite în trimestrul III

Dana Lascu |
Data publicării:
Sorina Pintea, la Spitalul din Bistrița. Foto: Ministerul Sănătății / Facebook
Sorina Pintea, la Spitalul din Bistrița. Foto: Ministerul Sănătății / Facebook

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat astăzi, la Bistrița, că în trimestrul III al acestui an se va lua decizia redistribuirii finanțărilor alocate unor spitale din țară, care nu au reușit să finalizeze procedurile de achiziție pentru dotările necesare, către unitățile spitalicești care au deja contracte semnate în acest sens.

„Ministerul Sănătății, Guvernul României a finanțat în acest an toate spitalele din România, de la spitale mici, municipale, orășenești, pentru că și acolo sunt pacienți care trebuie să fie investigați înainte să ajungă într-o terapie intensivă de acest nivel. Nu vor cheltui acești bani, din păcate, pentru că nu și-au făcut proceduri, pentru că nu au avut grijă de nevoile pe care le au. Atunci, Ministerul Sănătății va redistribui aceste sume necheltuite acolo unde există contracte. (...) Nu este o competiție la cheltuit bani, este o competiție la a dota spitale pentru a putea avea grijă de pacienți", a spus ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Ea nu a putut preciza nivelul la care se ridică finanțările rămase neutilizate, suma urmând să rezulte în urma unei analize făcute în trimestrul III al anului.

Banii, redistribuiți după analizarea situației

„N-aș putea să vă dau o sumă exactă, dar pot să vă spun că în trimestrul III vom face o analiză foarte clară și, acolo unde considerăm, chiar dacă procedurile sunt lansate, că banii nu vor putea fi utilizați, atunci o să relocăm acești bani acolo unde există contracte deja semnate, cu clauză suspensivă, așa cum am spus la începutul anului", a mai declarat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a participat astăzi la inaugurarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care a fost extinsă și modernizată în urma unui proiect demarat în august 2018 și care a beneficiat de o finanțare de aproximativ 14 milioane lei, de la Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel