Spitalul Central din Wuhan dezminte moartea medicului chinez care a avertizat despre coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spital din Wuhan    Foto: Xinhua Video
Spital din Wuhan Foto: Xinhua Video

Spitalul Central din Wuhan dezminte moartea medicului chinez care a avertizat pentru prima dată în legătură cu coronavirusul. 

Medicul chinez Li Wenliang, care s-a confruntat cu autorităţile pentru că a lansat un avertisment precoce cu privire la epidemia provocată de noul coronavirus şi care s-a infectat, se afla în stare critică vineri, a anunţat Spitalul Central din Wuhan dezminţind informaţiile din presă privind moartea acestuia.

"În lupta împotriva epidemiei de pneumonie cu noul coronavirus, Li Wenliang, un oftalmolog al spitalului nostru, a fost din păcate infectat. În prezent este în stare critică şi încercăm tot posibilul să-l salvăm", a spus spitalul în timpul unui eveniment social, arată surse citate de agerpres.ro.

Joi seara mai multe media din China au anunţată că Li, în vârstă de 34 de ani, a murit, iar un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat tristeţea la aflarea veştii, conform unui tweet al organizaţiei.Ulterior, OMS a revenit precizând că reprezentantul său, doctorul Mike Ryan, a fost solicitat să comenteze informaţiile privind moartea medicului şi a exprimat condoleanţe, dar OMS nu are nicio informaţie despre starea doctorului Li.

Li Wenliang a dat lansat primul avertisment despre noul coronavirus pe 30 decembrie, când a publicat pe grupul său de prieteni şi colegi din domeniul medical de pe aplicaţia chineză de mesagerie online WeChat un mesaj în care afirma că şapte pacienţi care au frecventat o piaţă de fructe de mare au fost diagnosticaţi cu o boală asemănătoare SARS (Sindrom acut respirator sever) şi au fost plasaţi în carantină în spitalul în care lucra.

La scurt timp după publicarea mesajului, Li a fost acuzat de poliţia din Wuhan că răspândea zvonuri şi ştiri false. A devenit unul dintre medicii anchetaţi de poliţie că ar fi încercat să dezvăluie informaţii confidenţiale despre acest virus mortal în primele săptămâni ale epidemiei, care a contaminat peste 28.000 de persoane şi a ucis peste 560.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel