Spitalul Județean de Urgență Focșani, aparatură nouă de 30 de milioane de lei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani, Vrancea. Foto: SJU Focșani
Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani, Vrancea. Foto: SJU Focșani

Spitalul Județean de Urgență Focșani a fost dotat în acest an cu aparatură medicală nouă în valoare de aproape 30 milioane lei

Spitalul Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" din Focșani a fost dotat în acest an cu aparatură medicală nouă în valoare de aproape 30 de milioane de lei, bani de la Ministerul Sănătății, dar și de la Consiliul Județean (CJ) Vrancea, potrivit reprezentanților unității medicale.

Ultimele achiziții medicale, făcute cu bani de la CJ Vrancea, urmează să fie pusă în funcțiune în perioada următoare.

„Anul acesta, Spitalul Județean Focșani a făcut investiții în aparatură medicală nouă de circa 30 de milioane de lei. În ultima ședință a CJ Vrancea, a fost aprobată o sumă de circa 3,9 milioane lei destinată achiziției de aparatură pentru Spitalul Județean. Astăzi a fost achitată ultima factură pentru aparatură destinată secțiilor de Ortopedie-Traumatologie, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică, Cardiologie, Terapie Intensivă. Radiologie și Balneofizioterapie", a declarat managerul spitalului, Constantin Mândrilă.

Cu o parte din banii de la CJ Vrancea a fost reînnoită aparatura medicală din secția de Balneofizioterapie, veche de aproape 25 de ani.

„Pentru secția de Balneofizioterapie s-au achiziționat un aparat electroterapie cu canale, aparat laser, aparat magneto-diaflux, aparat parafină și ultrasunet, aparat cu unde scurse. Secția nu mai primise aparatură nouă de circa 25 de ani, de aceea, în contractarea cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea aveam o sumă foarte mică, tocmai pentru că nu îndeplineam punctajul cu privire la dotarea cu aparatură. Sperăm ca pentru contractul din 2020 să avem un punctaj bun pentru a putea avea o finanțare mult mai mare pentru această secție, a cărei adresabilitate este foarte mare în ultimul timp", a precizat Constantin Mândrilă, conform Agerpres.

Spitalul Județean Focșani, unde sunt tratați în fiecare an peste 35.000 de pacienți, este singurul din țară care se află încă în subordinea Ministerului Sănătății. Pe 10 decembrie consilierii județeni au votat aprobarea transmiterii solicitării de preluare a managementului asistenței medicale de către CJ de la Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel