Spitalul modular din Pipera se deschide săptămâna viitoare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Premierul Florin Cîțu a verificat stadiul lucrărilor la Spitalul modular din Pipera  FOTO: Facebook Guvernul României
Premierul Florin Cîțu a verificat stadiul lucrărilor la Spitalul modular din Pipera FOTO: Facebook Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a verificat duminică, 10 octombrie, stadiul lucrărilor de la spitalul modular din Pipera.

Prim-ministrul interimar Florin Cîțu a fost în vizită duminică, 10 octombrie, la Spitalul modular din Pipera pentru a verifica stadiul lucrărilor. 

”Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera și să mă asigur că devine funcțional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienți, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiți la Pipera începând de marți. În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU.

PS: Soluția să scăpăm de pandemie rămâne tot vaccinarea”, nota premierul pe Facebook-ul Guvernului.

La același spital a fost și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, tot duminică. 

"Facem această vizită să vedeam etapa în care este spitalul. De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi. (...) Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100 săptămâna asta. (...) În interior se lucrează şi este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamente medicale. (...) Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici", a adăugat Raed Arafat, referindu-se la concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel