Spitalul Universitar de Urgență București va avea cel mai modern centru de radioterapie din țară

Spitalul Universitar de Urgență București
Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgență București anunță că în doi ani vor deschide cel mai modern centru de radioterapie din țară de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice.

"Începând de astăzi, avem convingerea că în cel mult doi ani la Spitalul Universitar de Urgență București vom deschide cel mai modern centru de radioterapie din țară de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice", a declarat managerul SUUB, Șef Lucrări Dr. Adriana Nica.


Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Șef Lucrări Dr. Adriana Nica a semnat contractul care prevede construcția și dotarea unui centru performant de radioterapie la SUUB. Acesta va avea o structură și o dotare cum au toate centrele moderne din Europa, respectiv două acceleratoare, un CT simulator, un IRM, dar și brahiterapie, se arată într-un comunicat remis presei. 


Potrivit aceleiași surse, valoarea contractului este de 69, 3 milioane de lei fără TVA.


În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt tratați peste 500 de pacienți noi anual pentru care se administrează tratamente curative și paliative. Se estimează că aproximativ 40% din cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ.


"În Spitalul Universitar de Urgență București se desfășoară o activitate medicală intensă, integrată cu activitatea didactică, de cercetare și științifică. Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de Radioterapie pe care-l construim va permite pacienților oncologici să efectueze tratamente moderne aici, într-un singur loc, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte unități medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat și amenajat conform standardelor europene și unde specialiștii noștri vor folosi tratamente de ultimă generație și aparatură de înaltă performanță, totul, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie", a mai spus managerul SUUB, Șef Lucrări Dr. Adriana Nica.


Potrvit reprezenyanților SUUB, aparatura medicală din Centrul de Radioterapie va cuprinde și:
- Două acceleratoare liniare de ultimă generație. Acestea sunt complet integrate pentru radioterapie. Unul din ele tratează cancerul oriunde în corp unde este indicat tratamentul cu radiații, inclusiv plămâni, sân, prostată, cap și gât, având puterea să trateze rapid și să furnizeze rate de doze extrem de precise. Celălalt este un sistem de iradiere care integrează componente funcționale ce permit integrarea imaginilor cu tehnicile de tratament și mișcările pacientului pentru a oferi o modalitate eficientă de tratament a cazurilor complexe și avansate;
- Aparat pentru brahiterapie;
- CT simulator ;
- IRM;
Sunt modele de aparate unice în România cu ajutorul cărora pacienții oncologici vor putea beneficia de tratamente la cele mai înalte standarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel