Stare de urgență? Ministrul Sănătății: Haideți să vedem dacă respectăm regulile

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți seara, 6 octombrie, că ”în acest moment” nu ar exista perspectiva instalării unei noi stări de urgență.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat că nu există momentan ”perspectiva” unei noi stări de urgență din cauza infecției COVID-19, dar că ”nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000 (n. r. de îmbolnăviri cu COVID-19)”.

”În acest moment nu avem această perspectivă, dar noi trebuie să gândim destul de pragmatic. Raportăm și acceptăm tot ce vine din pre-spital, dar suntem aceleași persoane din corpul medical, pe care le detașăm, le transferăm... Trebuie să gândim un lucru: Avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj.

Azi am fost la spitale din București și Ilfov. Creștem capacitatea și avem mai multe paturi dotate, dar haideți să vedem dacă respectăm regulile. Haideți să nu forțăm un sistem să vedem cât duce. Avem acum 144 de puncte de testare și putem prelucra 27.000 de teste pe zi. (...) Am dus bolnavi din București până la Bârlad. Nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000”, a precizat ministrul.

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel