Stare de urgență? Ministrul Sănătății: Haideți să vedem dacă respectăm regulile

Adisa Codruț / 06 oct 2020 / 21:53
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți seara, 6 octombrie, că ”în acest moment” nu ar exista perspectiva instalării unei noi stări de urgență.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat că nu există momentan ”perspectiva” unei noi stări de urgență din cauza infecției COVID-19, dar că ”nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000 (n. r. de îmbolnăviri cu COVID-19)”.

”În acest moment nu avem această perspectivă, dar noi trebuie să gândim destul de pragmatic. Raportăm și acceptăm tot ce vine din pre-spital, dar suntem aceleași persoane din corpul medical, pe care le detașăm, le transferăm... Trebuie să gândim un lucru: Avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj.

Azi am fost la spitale din București și Ilfov. Creștem capacitatea și avem mai multe paturi dotate, dar haideți să vedem dacă respectăm regulile. Haideți să nu forțăm un sistem să vedem cât duce. Avem acum 144 de puncte de testare și putem prelucra 27.000 de teste pe zi. (...) Am dus bolnavi din București până la Bârlad. Nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000”, a precizat ministrul.

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy