Statele care te bagă în carantină dacă te întorci de acolo

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Autoritățile au anunțat care sunt statele din zona galbenă. Cei care vin de acolo în România vor intra în carantină.

Cei care vin din mai multe țări europene, și nu numai vor intra în carantină pentru 14 zilei.

Statele cu pricina sunt următoarele: Gibraltar, Cehia, Andorra, Irlanda, Slovenia, San Marino, Marea Britanie, Panama, Israel, Lituania, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Portugalia, Cipru, Suedia, Monaco, Slovacia, Aruba, Letonia, Liechtenstein, Olanda, Estonia, Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Elveția, Danemarca, Spania, Puerto Rico, Serbia, Georgia, Malta, Columbia, Sint Maarten, Italia, Insulele Turks si Caicos, Africa de Sud, Croația, Luxemburg, Polonia, Franța, Germania, Austria, Seychelles, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Canada, Palestina, Brazilia, Jersey - 

Decizia a fost luată luni seara, 18 ianuarie, în urma emiterii HOTĂRÂREII nr. 4 din 18.01.2021 privind aprobarea listei ţărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea şi stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Ce CONȚINE hotărârea:

”Art. 2 - (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză şi pentru care au trecut cel puţin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doze până la data contactului direct sau până la data intrării în România. (2) Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doze se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara ţării.

Art. 3 - (1) Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord li se aplică excepţiile de la măsura carantinei prevăzute în HCNSU nr. 1/2021 cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele prevăzute la art. 3 alin. (5) din HCNSU nr. 36/2020 cu modificările şi completările ulterioare, dar nu le sunt aplicabile excepţiile prevăzute la art. 3 alin. (2) şi (3) din HCNSU nr. 36/2020 cu modificările şi completările ulterioare. (2) Suspendarea temporară a măsurii carantinei prevăzute la art. 5 din HCNSU nr. 36/2020 cu modificările şi completările ulterioare se aplică şi persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. (3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord cărora le sunt aplicabile prevederile art. 3 alin. (5) din HCNSU nr. 36/2020 şi cele ale art. 2 din prezenta hotărâre, nu este necesară prezentarea unui test negativ pentru SARS-CoV-2 la momentul intrării pe teritoriul României.

Art. 4 - Pentru persoanele contact direct al persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, măsura carantinei se poate ridica în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

Art. 5 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora”.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel