Știrile zilei în Sănătate. Tratamentul pentru cancerul cervical, aprobat complet. Carnea tocată, testată. Medicament pentru cancerul de sânge, îngrijorări

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik

Acestea sunt cele mai importante știri medicale ale zilei.

O doză din medicamentul pentru pierderea în greutate Wegovy al Novo Nordisk a fost afișată ca disponibilă pe site-ul Administrației pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite (FDA) luni, în timp ce alte trei doze erau încă în disponibilitate limitată din cauza cererii crescute. Site-ul a listat doza de 1,7 miligrame (mg) ca fiind disponibilă, făcând ca aceasta și doza de 2,4 mg a medicamentului să fie disponibile pentru furnizare. Dar dozele mai mici de 1 mg, 0,5 mg și 0,25 mg erau încă listate ca fiind în penurie.

Asigurări medicale pentru chirurgiile de afirmare a genului

Planurile de sănătate ale statelor trebuie să acopere chirurgiile de afirmare a genului, hotărâre a tribunalului de apeluri din SUA. Planurile de asigurare medicală gestionate de statele SUA trebuie să acopere chirurgiile de afirmare a genului pentru persoanele transgender, a hotărât luni un tribunal de apeluri din SUA.

Opinia 8-6 a Tribunalului de Apel din Circuitul al 4-lea al SUA, cu sediul în Richmond, Virginia, a confirmat două hotărâri ale instanțelor inferioare, care au constatat că planul de asigurare medicală pentru angajații statului Carolina de Nord discrimina persoanele transgender prin neacoperirea chirurgiilor pentru "schimbări sau modificări de sex", și că programul Medicaid al statului Virginia de Vest discrimina prin excluderea "chirurgiilor transsexuale".

Tranzacție farma

Ono din Japonia va achiziționa compania farmaceutică americană Deciphera pentru 2,4 miliarde de dolari. Deciphera Pharmaceuticals a anunțat luni că compania farmaceutică Ono Pharmaceutical Co din Japonia va achiziționa producătorul de medicamente pentru cancer pentru 2,4 miliarde de dolari pentru a-și extinde portofoliul oncologic și prezența în Statele Unite și Europa. Ono Pharma a oferit 25,60 dolari pe acțiune în numerar, o primă de 74,7% față de ultimul preț de închidere al Deciphera din SUA de 14,65 dolari.

Îngrijorări din cauza unui medicament

Morphosys spune că preluarea de către Novartis este în curs după raportul privind îngrijorarea cu privire la siguranța medicamentului. Morphosys a declarat că preluarea sa de către Novartis este încă de așteptat să se încheie în prima jumătate a acestui an, după un raport despre o posibilă problemă de siguranță a medicamentului său experimental pelabresib, care este dezvoltat pentru tratamentul mielofibrozei, un tip rar de cancer al sângelui care afectează măduva osoasă, a afectat prețul acțiunilor companiei biotehnologice germane luni.

Acțiunile Philips cresc în urma știrilor despre soluționarea retragerii din SUA

Acțiunile Philips au crescut cu 35% la începutul zilei de luni, deoarece producătorul de dispozitive medicale a anunțat o soluționare mai mică decât se aștepta pentru a rezolva revendicările privind dispozitivele de respirație retrase din SUA. Philips a declarat că a fost de acord să plătească 1,1 miliarde de dolari pentru a rezolva toate revendicările de vătămare personală depuse în SUA, punând capăt incertitudinii care a redus valoarea sa pe piață în ultimii trei ani.

Tratamentul pentru cancerul cervical, aprobat complet

FDA din SUA acordă aprobarea completă pentru medicamentul Pfizer împotriva cancerului cervical. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a acordat aprobarea completă pentru medicamentul Pfizer pentru tratarea pacienților cu cancer cervical a căror boală a progresat în timpul sau după chimioterapie, a anunțat agenția luni. Tratamentul, Tivdak - un conjugat anticorp-medicament dezvoltat în colaborare de Genmab A/S și Seagen - a primit aprobarea accelerată a FDA pentru aceeași indicație în 2021.

Testele de laborator, supraveghere

FDA din SUA întărește supravegherea testelor dezvoltate de laborator cu o nouă regulă. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a întărit luni reglementările pentru laboratoarele clinice cu o nouă regulă care îi oferă o supraveghere mai mare a testelor de diagnostic dezvoltate de acestea.

Timp de ani de zile, agenția a permis laboratoarelor să folosească testele lor interne pentru a diagnostica o gamă de afecțiuni dacă îndeplineau anumite standarde, fără un proces tradițional de autorizare.

Carnea de vită măcinată, testată din cauza alertei de gripă aviară

SUA vor testa carne de vită măcinată în statele cu focare de gripă aviară la vacile de lapte. Guvernul SUA a declarat luni că colectează mostre de carne de vită măcinată în magazinele de retail din statele cu focare de gripă aviară la vacile de lapte pentru testare, dar rămâne încrezător că rezerva de carne este sigură.

Funcționarii federali încearcă să verifice siguranța laptelui și a cărnii după confirmarea virusului H5N1 în 34 de turme de vaci de lapte din nouă state din martie și într-o persoană din Texas.

Philip Morris se confruntă cu un test important în SUA pentru promovarea tutunului încălzit

Obiectivele Philip Morris International pentru tutunul încălzit în Statele Unite sunt realizabile, spun analiștii și investitorii, chiar dacă rivalii văd un potențial limitat într-un market dominat de vaping. Cea mai mare companie de tutun din lume după valoarea de piață va lansa dispozitivul său de tutun încălzit de marcă IQOS în SUA în al doilea trimestru, dezvoltând brandul aproape de la zero.

FDA din SUA aprobă terapia X4 Pharmaceuticals pentru boala imunodeficienței

X4 Pharmaceuticals a declarat luni că FDA din SUA a aprobat terapia sa pentru tratarea unei boli genetice rare de imunodeficiență la pacienții cu vârsta de 12 ani și peste. Mavorixafor-ul X4, care va fi vândut sub numele de marcă Xolremdi, este prima terapie care primește aprobare în SUA pentru tratarea specifică a sindromului WHIM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel