Strategia folosită de Republica Moldova pentru tratarea pacienților cu forme ușoare de COVID-19

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Coronavirus
Coronavirus

Medicul neurolog Stanislav Groppa a explicat la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, cum a apicat Republica Moldova strategia de izolare la domiciliu a pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19. 

La ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate, medicul neurolog Stanislav Groppa a vorbit modul în care au gestionat autoritățile Republica Moldova situația pacienților cu forme ușoare d e COVID-19. 


 "A fost instituit un Centru Național COVID, care primea toți pacienții din regiunea centrală. Astfel de centre s-au creat și în partea de sud și nord, care apreciau starea pacientului, situația acestuia, starea epidemiologică și, în cazul în care, se atesta o formă ușoară și prezența unor condiții favorabile pentru a evalua și totodată pentru a-l izola de ceilalți membri ai familiei, s-a primit această decizie de izolare la domiciliu.  

Rezultatele arată că această strategie poate fi utilizată, însă depinde foarte mult de familia, de conștiința pacientului și de procesul de organizare a asistenței prin intermediul medicului de familie.
Au fost și cazuri în care, după o decizie și o evaluare a pacientului la domiciliu, după o agravare a stării de sănătate, a fost necesară transportarea pacientului într-o instituție medicală. Totul depinde, până la urmă, de posibilitățile sistemului de sănătate, fiindcă și acesta, dacă vorbim integral, nu a fost pregătit și nu putea fi pregătit pentru o asistență și o evaluare a unui număr extrem de mare de pacienți cu patologie contagioasă. 
Un șir de spitale au fost transformate și s-au reorganizat în asistența de urgență", a explicat medicul neurolog Stanislav Groppa

 

 

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel