Studiu Clalit: vaccinul Pfizer reduce cu 94% cazurile de infecție simptomatică

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Analiza a 1,2 milioane de israelieni, jumătate vaccinați de Pfizer, restul nevaccinați, relevă o eficacitate de 94% a vaccinului în prevenirea bolii simptomatice COVID-19. De asemenea scade cu 92% incidența cazurilor severe.

Institutul de Cercetare Clalit din Israel a publicat primul studiu care arată eficacitatea ridicată a vaccinului COVID-19 și efectul acestuia asupra prevenirii infecțiilor și a bolilor grave la toate grupele de vârstă. Vorbim de o analiză a datelor de la aproximativ 1.200.000 de asigurați Clalit, dintre care 600.000 vaccinați și încă pe atâția nevaccinați.

Cercetătorii au constatat că a existat o scădere de 94% în rata infecției simptomatice și o scădere cu 92% a severității bolii grave, comparativ cu cei 600.000 de asigurați similari care nu au fost vaccinați. 

Rezultate la toate grupele de vârstă

Eficacitatea vaccinului este menținută la toate grupele de vârstă, inclusiv la cei cu vârsta peste 70 de ani, notează Maariv Online

De asemenea, s-a constatat că vaccinul Pfizer este cel mai eficient la o săptămână după a doua doză, reflectând studiile clinice realizate de companie.

Într-o examinare preliminară a rezultatelor, după ce au trecut 14 zile sau mai multe de când oamenii au făcut a doua doză de vaccin (rapelul), vaccinurile s-au dovedit a avea o eficacitate și mai mare pentru prevenirea bolilor simptomatice și severe, a declarat prof. Ran Balicer, șeful departamentului de inovație de la Clalit.

Grupul de control a fost ajustat cu atenție pentru a se asigura că este în paralel cu cei care au fost vaccinați, inclusiv pe baza nivelului de risc pentru apariția unei infecții grave, starea de sănătate, vârsta și multe altele, au arătat reprezentanții Clalit, citați de The Jerusalem Post.

Prin sistemul Clalit au fost administrate mai mult de 3,2 milioane de doze de vaccin, și prima și a doua doză.

Săptămâna trecută, Maccabi Healthcare Services a anunțat și ea date preliminare cu privire la propria campanie de vaccinare, subliniind că mai puțin de 0,1% dintre persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin Pfizer au contractat COVID-19.

Maccabi a arătat că eficacitatea vaccinului în Israel este de 93%. Studiul clinic de fază III Pfizer a demonstrat că este 95% eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel