SUA, alertă de nivel 3 pentru coronavirus: Americanii, sfătuiți să „reconsidere călătoriile” în China

Dana Lascu |
Data publicării:
Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua

SUA a ridicat nivelul alertă la gradul 3 (cel mai mare e gradul 4) pentru călătoriile pentru toată China din cauza cazurilor de infecție cu noul coronavirus. Americanii sunt sfătuiți să „reconsidere călătoriile” în țara asiatică, în timp ce explicit pentru regiunea Hubei este alertă de gradul 4: Nu călătoriți!

Departamentul de Stat al SUA tocmai a ridicat recomandările de călătorie pentru întreaga Chină la nivelul 3: „Reconsiderați călătoriile" din cauza noului coronavirus, anunță CNN

Alerta Departamentului spune că:

„Reconsiderați călătoria în China datorită coronavirusului nou identificat pentru prima dată în Wuhan. Unele zone au risc crescut.

Un nou coronavirus provoacă un focar de boli respiratorii care a început în orașul Wuhan, provincia Hubei, China. Acest focar a debutat la începutul lunii decembrie 2019 și continuă să crească. Oficialii chinezi din domeniul sănătății au raportat mii de cazuri în toată China.

Deși Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) nu au emis încă un avertisment de nivel 3 pentru toată China, autoritățile chineze impun carantine și restricționează călătoriile în toată țara.

Săptămâna trecută, Departamentul a avertizat americanii să nu călătorească în provincia Hubei - unde se află Wuhan - și a ridicat alerta pentru acea regiune specifică la nivelul 4: Nu călătoriți”.

Nivelul 4 reprezintă alerta cea mai gravă pe care o emite Departamentul de Stat al SUA, care le practic le interzice americanilor să meargă într-o anumită regiune.

Departamentul de Stat pune la cale un zbor pentru ca personalul diplomatic și cetățenii americani aflați în Wuhan să părăsească zona și să se întoarcă în SUA, mai exact în California.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel