SULPIRIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

SULPIRIDUM - prospect. Acțiune: antipsihotic; blochează selectiv receptorii dopaminergici D2/D3.

SULPIRIDUM - prospect

Denumire comercială: EGLONY

Forma: capsule

Indicații: tratament de scurtă durată al stărilor de agitaţie şi agresivitate din psihozele acute şi cronice (schizofrenie şi delir cronic non-schizofrenic).

Contraindicații: Hipersensibilitate; feocromocitom diagnosticat sau suspectat; asociere cu medicamente antiparkinsoniene dopaminergice. Copii. În cazul cpr. care conţin lactoză, Clearence în galactozemia congenitală, sindromul de malabsorbţie a glucozei sau galactozei, precum şi în caz de deficit de lactază. Nu se ingeră băuturi alcoolice. Alăptare.

Atenție: Întreruperea trat. în caz de hipertermie (risc de sd. malign cu paloare, hipertermie, tulburări vegetative, alterări ale stării de conştienţă, rigiditate musculară). Poate fi precedat de simptome de disfuncţie vegetativă (transpiraţie şi tensiune arterială labilă). Prelungire dependentă de doză a intervalului QT, cu risc de torsada vârfurilor, favorizată de bradicardie, hipokaliemie sau de un medicament care prelungeşte intervalul QT. Se face ECG înainte de trat. Atenţie la pacienţii cu boală Parkinson. În insuficiență renală se micşorează dozele. Atenţie sporită la: epileptici, vârstnici. Sarcină. Şoferi şi activităţi de precizie.

Reacții adverse: Tulburări neuropsihice: diskinezie precoce (torticolis spasmodic, crize oculogire, trismus); sindrom extrapiramidal: akinezie, cu sau fără hipertonie; sindrom excitomotor hiperkinetic - hiperton; acatizie; diskinezie tardivă. Tulburări endocrine şi metabolice: hiper-prolactinemie tranzitorie, reversibilă, cu amenoree, galactoree, ginecomastie, impotenţă sau frigiditate; creştere în greutate. Tulburări cardiace: prelungirea intervalului QT; rareori torsada vârfurilor. Tulburări vegetative: hipotensiune ortostatică. Sindrom neuroleptic malign

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel