Sunt SINGURII locuitori ai unui cătun, dar POARTĂ MASCĂ atunci când se întâlnesc: „Este o chestiune de principiu”

Angela Sabău |
Data publicării:
Cei doi pensionari insistă să poarte mască atunci când se întâlnesc    foto CNN
Cei doi pensionari insistă să poarte mască atunci când se întâlnesc foto CNN

Doi pensionari sunt singurii locuitori ai unui cătun din Italia, însă respectă regulile impuse de autorități cu strictețe, atunci când vine vorba despre coronavirus.

Doi pensionari sunt singurii locuitori dintr-un cătun din Italia, dar amândoi poartă mască și spun că nu își asumă niciun risc atunci când vine vorba de respectarea regulilor în privința COVID-19. 
Giovanni Carilli și Giampiero Nobili poartă măști de fiecare dată când se întâlnesc și insistă să stea la un metru distanță, în ciuda faptului că nu au vecini și rareori părăsesc satul retras Nortosce,
situat în provincia Perugia, în Umbria.
Cu toate că sunt izolați, cei doi nu se consideră protejați de virus. „Sunt speriat de virus. Dacă mă îmbolnăvesc, sunt singur. Cine s-ar îngriji de mine?” spune Carilli, citează CNN. „Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare aici, îngrijindu-mi oile, vița de vie, stupii și livada. Vânătoare de trufe și ciuperci. Îmi place viața.”
În prezent, italienii trebuie să respecte o distanță socială de un metru, iar măștile sunt obligatorii în toate spațiile publice, atât în aer liber, cât și în interior, cu excepția caselor private.
Nobili consideră că ar fi lipsit de respect pentru oricare dintre ei să ignore măsurile stricte adoptate în timpul pandemiei, în ciuda circumstanțelor lor excepționale. „A purta o mască și a respecta distanțarea socială nu este doar din motive de sănătate. Nu este ceva rău sau bun. Dacă există reguli, trebuie să le respectați de dragul vostru și al celorlalți. Este o chestiune de principiu”, spune el.
Cei doi, chiar dacă sunt singuri în sat în majoritatea timpului, chiar și când se întâlnesc să bea o cafea, se așează la o masă lungă de doi metri, unu la un capăt, iar altul la celălalt. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel