Supa considerată antibiotic. Are de 100 de ori mai multă putere decât un antibiotic. Susține ficatul, previne boala Alzheimer și scade tensiunea

Supa considerată antibiotic - Foto: Freepick @chandlervid85
Supa considerată antibiotic - Foto: Freepick @chandlervid85

Care este supa considerată de 100 de ori mai bună decât un antibiotic.

Supele sunt considerate bune în general, atât pentru digestie, cât și pentru răceală. 

Ei bine, probabil cunoașteți bine usturoiul, deoarece este un ingredient popular în bucătăria aproape tuturor culturilor din întreaga lume. Considerată o legumă sulfuroasă puternică, efectele usturoiului pot fi îmbibate într-o varietate de moduri, de la crud, la fermentat și sărat, până la capsulat sub formă de suplimente alimentare.

Calitățile nutritive ale usturoiului fac din el un aliment extrem de medicinal care are efecte pozitive asupra sănătății generale.

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului sunt confirmate de cercetări, care îl arată ca fiind un ingredient integral pentru combaterea bolilor degenerative, pentru construirea unui sistem de apărare puternic și sănătos și multe altele. 

Cunoscând toate aceste beneficii ale usturoiului, e ușor de înțeles că supa de usturoi, care evident că are și mai multă cantitate de usturoi în ea, este mult mai bună și benefică.

VEZI ȘI: De ce să bei lapte cu usturoi. Cel mai puternic truc pentru sănătate

Rețeta de supă antibiotic

Celebrul bucătar Adi Hădean a prezentat rețeta sa de supă de usturoi.

"Rețetă simplă, rezultat delicios. E un pic incomod să cureți atâta usturoi, dar merită.

Dacă vă întrebați cât usturoi? Răspunsul e cam opt căciulii. Lângă usturoi, ceapă, o țelină nu prea mare (are aroma puternică) și câteva fire de cimbrișor. 

Cartofii sunt pentru a obține corpolența supei cremă. Piperul, uleiul de cânepă (puteți folosi orice ulei extravirgin) și roșiile uscate sunt podoabele acestei supe. 

Am fiert ceapa, cartofii și țelina iar usturoiul l-am pus în oală abia după ce cartofii au fost fierți bine. 

Am fiert usturoiul doar 5-6 minute. În oală am pus și firele de cimbrișor, să fiarbă odată cu legumele.

Și puțină sare în apă (important). 

Smântâna dulce e opțională dar ajută. E bine să o temperați înainte, cu cremă din oală. 

Roșiile uscate au intrat în supă abia la sfârșit", este rețeta prezentată de Adi Hădean.

Ce beneficii are pentru sănătate

- Stimulează sistemul imunitar

De la consumul de usturoi crud până la administrarea de suplimente alimentare cu un organosulfur obținut din usturoi, s-a demonstrat că usturoiul are proprietăți de susținere a sistemului imunitar. Usturoiul este o triplă amenințare - antimicrobian, antifungic și antibacterian.

Usturoiul este, de asemenea, cunoscut pentru nivelul său ridicat de antioxidanți, deosebit de bogat în patru clase chimice principale: alliin, allyl cisteină, allyl disulfură și allicină. Aceste niveluri de antioxidanți ajută la protejarea celulelor, menținându-vă sănătoși și puternici.

Deși ați auzit probabil că usturoiul ajută la prevenirea răcelii comune, studiile care arată beneficiile sale împotriva virusurilor răcelii și gripei rămân limitate.

- Scade tensiunea arterială

VEZI ȘI: Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Cunoscută sub numele de hipertensiune arterială, tensiunea arterială crescută în mod cronic, cunoscută și sub numele de tensiune arterială ridicată, este o afecțiune comună. Potrivit CDC, aproape unul din trei adulți din SUA este afectat de tensiune arterială ridicată.

Usturoiul este cunoscut pentru faptul că susține o tensiune arterială sănătoasă prin stimularea oxidului nitic, provocând un răspuns vasodilatator în sistemul circulator.

Un studiu bazat pe o meta-analiză a analizat 20 de studii cu un total de 970 de participanți. Atunci când participanții foloseau usturoi, s-a înregistrat o scădere medie atât a tensiunii arteriale sistolice, cât și a celei diastolice, în comparație cu placebo.

Există dovezi consistente că usturoiul este o metodă fiabilă și eficientă în tratarea hipertensiunii și în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Usturoiul este un tratament alternativ sau complementar sigur și tolerabil care trebuie inclus în orice protocol de hipertensiune arterială.

- Ajută la prevenirea cancerului

Aroma puternică a usturoiului gătit pe aragaz merge dincolo de mirosul său delicios. Compușii de sulf care dau usturoiului aroma și mirosul său robust sunt aceleași componente care oferă multe proprietăți de combatere a cancerului. Mulți dintre fitonutrienții care se găsesc în cățeii de usturoi au fost asociați cu prevenirea cancerului.

S-a demonstrat că a mânca mai mult usturoi îmbunătățește proprietățile de combatere a cancerului într-o varietate de tipuri de cancer.

- Detoxifică și susține ficatul

Detoxifierea este o funcție naturală a corpului uman atunci când acesta este într-o stare sănătoasă. Ficatul este considerat organul principal de detoxifiere. Asigurați-vă că vă detoxifiați eficient duce pur și simplu la o mai mare bunăstare și sănătate.

Există două faze primare de detoxifiere a ficatului:

În prima fază, ficatul susține prima linie de apărare împotriva toxicității. În această fază, ficatul descompune toxinele prin oxidare.

În faza a doua, toxinele hepatice care au fost alterate în faza unu pot fi acum conjugate (sau legate de o moleculă care va permite excreția lor). Acest proces se bazează pe nutrienți adecvați, fitonutrienți, antioxidanți și proteine.

Cercetările arată că usturoiul conține unii dintre aminoacizii și antioxidanții specifici care pot fi de ajutor în procesul de detoxifiere din faza a doua, ceea ce face din usturoi un excelent adaos la dieta dumneavoastră pentru o detoxifiere și curățare optimă.

- Include proprietăți antiinflamatorii

VEZI ȘI: Cum scapi de greață dacă faci chimioterapie. Trucurile pe care sigur nu le-ai știut. De ce să NU mai mănânci în bucătărie

Inflamația este o afecțiune asociată cu aproape toate bolile din organism. În timp ce inflamația poate fi acută sau cronică, tratamentul sau gestionarea inflamației din organism este imperativă pentru sănătate și vitalitate.

Potrivit Harvard Medical School, alimentele pot fi inflamatorii sau antiinflamatorii. Alimentele procesate bogate în zahăr, aditivi, conservanți și ingrediente artificiale duc la mai multă inflamație, în timp ce alimentele integrale - cu un conținut scăzut de zaharuri și bogate în antioxidanți și fitonutrienți - sunt mai antiinflamatorii.

Usturoiul este unul dintre aceste alimente antiinflamatorii. Un studiu a analizat răspunsul la inflamație în ceea ce privește artrita. Rezultatele au arătat o scădere clară a inflamației și a simptomelor artritei. Cu niveluri ridicate de compuși de sulf, în special tiacremonona, usturoiul ajută la reglarea răspunsului inflamator în celule.

Usturoiul ar putea fi un adaos util la orice regim antiinflamator.

- Ajută la prevenirea bolii Alzheimer

Boala Alzheimer este o formă de demență care acționează asupra diferitelor funcții ale creierului și asupra vieții de zi cu zi. Memoria, funcția cognitivă și claritatea mentală sunt câteva dintre aspectele funcției cerebrale care sunt afectate direct și negativ de boala Alzheimer.

S-a demonstrat că usturoiul conține unii dintre antioxidanții și fitonutrienții necesari care protejează creierul de riscul tipului specific de stres oxidativ care poate duce la înrăutățirea simptomelor bolii Alzheimer.

VEZI ȘI: De ce să NU mai bei niciodată suc de portocale. Diferența dintre suc și fructul în sine. Lucrul care te-a păcălit până acum: Este o problemă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel