Surori siameze, separate cu succes în urma unei intervenții chirurgicale

Adisa Codruț / 14 noi 2019 / 11:28
Intervenție chirurgicală
Intervenție chirurgicală

Două fetițe siameze au fost separate cu succes după ce au fost supuse unei interevenții chirurgicale care a durat cinci ore.

O operaţiune delicată care a permis separarea a două surori siameze din Camerun, în vârstă de un an, a fost realizată cu succes în Franța. Fetițele erau unite în zona abdomenului.

Născute pe 6 noiembrie 2018 în Camerun, fetele au fost separate de experţii secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului Femme Mere Enfant (HFME) din cadrul Les Hospices civils de Lyon, estul Franţei. Ele erau unite în zona abdomenului, având o parte a ficatului în comun, precizează un comunicat.

În prezent, fetiţele sunt în stare stabilă la terapie intensivă.

Operaţia a durat cinci ore şi a mobilizat două echipe, în total circa 20 de persoane, care s-au ocupat de fiecare copil.

Este vorba despre prima operaţie de acest gen realizată de unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din Franţa.
 "Am stabilit un grup de anestezişti, chirurgi şi medici de la terapie intensivă şi fiecare specialitate a evaluat îngrijirile specifice necesare în cazul fiecărei fetiţe", a declarat profesorul Pierre-Yves Mure, şef adjunct al secţiei de chirurgie pediatrică de la Spitalul Femme Mere Enfant, citat într-un comunicat de presă, notează agerpres.ro.

La ieşirea de la terapie intensivă, copiii vor fi transferaţi la secţia de chirurgie pediatrică pentru monitorizare.

Respinsă de tatăl surorilor siameze şi de o parte a familiei sale, mama fetiţelor s-a refugiat la spitalul de obstetrică-ginecologie din Yaounde, capitala Camerunului, unde copiii au crescut în aşteptarea operaţiei.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy